29.07.2021  |  Innovation

Nyt samarbejde vil forenkle robotintegration for producenter

Et nyt samarbejdet mellem Rockwell Automation og Comau vil give industrikunder lettere, mere intelligente og mere produktive måder at designe, implementere og administrere robotanvendelser på.

Rockwell Automation Inc., som arbejder med industriel automatisering og digital transformation, og Comau, der er robotproducent inden for industriel automatisering, offentliggjorde i juni, at de sammen vil give virksomheder verden over nye værktøjer til at maksimere deres produktionseffektivitet via fælles robotstyringsløsninger. 

”Industrivirksomheder leder efter effektive måder at integrere robotter i deres drift på, så de kan procesoptimere og være tilpasningsdygtige”, sagde Rockwell Automations bestyrelsesformand og CEO, Blake Moret i forbindelse med annoceringen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Rockwell Automations samarbejde med Comau vil forenkle programmering og livscyklusstyring og reducere tidsrummet mellem investering og gevinst”, fortsatte han.

Læs også: Nycertificeret UR-integrator hjælper med næste skridt i automationen

Udvidelsen af robotanvendelser har rod i Rockwells strategi om at hjælpe industrivirksomheder med at spare tid og forbedre ydeevnen. Via samarbejdet får begge virksomheders kunder adgang til det fælles robotstyringsprodukt. 

Teknikere vil nu kunne programmere alle deres maskiner, herunder Comau-robotarme, i ét miljø der styres direkte gennem Rockwell Automations Logix-baserede controllere. Rockwell Automations systemdesignsoftware, Studio 5000®, giver aflastning fra den tidskrævende og ofte vanskelige opgave med at forsøge at koordinere traditionelt separate maskinstyringer og robotsystemer, så de fungerer sammen, ved brug af to forskellige softwareværktøjer. 

Ekstra gevinster

De kombinerede Rockwell- og Comau-løsninger byder også på fordele ud over forenklet integration. For eksempel kan slutbrugere bruge analyse- og digitale tvilling-værktøjer til at opnå dybere indsigter i maskinpræstation og potentiel produktionsoptimering. De kan også bruge sikkerhedsløsninger til at reducere virksomhedsrisici. 

Operatører, som bruger Rockwells softwarepakke, FactoryTalk®, vil kunne se både linje- og robotstyresystemer på en enkelt grænseflade. Teknikere på fabrikken og eksterne teknikere skal kun lære at vedligeholde én arkitektur for at overvåge begge systemer. De kan også bruge Rockwells AR-værktøjer (augmented reality) til at forbedre både livscyklus og servicecyklus. 

Læs også: Afstandskrav øger efterspørgsel efter lagerautomation

Automazioni Industriali Capitanio, som er en anerkendt systemintegrator og idriftsætter af automatiseringssystemer i metalbranchen har som en af de første indført den nye samlede løsning. Marco Capinanio, som er adm. direktør for AIC, udtaler, at samarbejdet mellem Rockwell og Camau gør det muligt for virksomheden at tilbyde en problemfri robotløsning til kunderne, hvilket han ser som en absolut fordel.  

”Vi sætter pris på det simple og fleksible programmeringsmiljø, fuld adgang til robotovervågning og diagnoseparametre og muligheden for at udnytte eksisterende automatiseringspaneler og standardkontrolanordninger”, udtaler adm. direktør for AIC, Marco Capitanio, i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at samarbejdet mellem Rockwell og Camau gør det muligt for virksomheden at tilbyde en problemfri robotløsning til kunderne, hvilket han ser som en absolut fordel.  

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere