08.02.2021  |  SCM 4.0

Afstandskrav øger efterspørgsel efter lagerautomation

Krav om fysisk afstand mellem lagerarbejdere bliver endnu en bevæggrund for at øge automationen indenfor logistik. Derfor forventer industrianalysevirksomheden Gartner, at efterspørgslen på G2P-systemer vil firdoble over de næste to år.

”På grund af Covid-19-pandemien stiger efterspørgslen efter robotter på lager- og distributionscentre”, siger Dwight Klappich, Vice Præsident Analytiker hos Gartner Supply Chain, i en pressemeddelelse. ”G2P systemer er en nem og økonomisk måde ikke kun at sikre fysisk afstand, men også at forbedre produktivitet”.

Læs også: Corona sætter gang i automationen i detailhandel

G2P, eller goods-to-person, er automerede varehåndteringssystemer, som er nemme at implementere. Samtidig sikrer G2P, at logistikarbejdere holder en fysisk distance til kollegaer, så ingen farlig virus spreder sig, mens det essentielle arbejde udføres. Derfor forventer industrianalysevirksomheden Gartner, at efterspørgslen på G2P-systemer vil firdoble over de næste to år. Det skriver Supply Chain Quarterly.

”Ved at holde folk på sin plads og benytte en virus-resistent robot til at flytte varer, kan man respektere medarbejderes privatliv og garantere deres sikkerhed på samme tid”, fortsætter Klappich.

Sikkerhed og produktivitet går hånd i hånd

Ikke nok med at et automerede lagersystem vil øge produktiviteten i form af færre fejl og hurtigere bevægelser, åbner det også op for at kunne udnytte lagerpladsen bedre.

Når en lille robot henter varerne i stedet for et menneske på en truck, kan et lager pakkes meget tættere.

Kilde: Supply Chain Quarterly

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere