19.05.2022  |  Lager & distribution

Robotlager bliver motor på Helsams rejse mod yderligere vækst

Et robotlager med 40 robotter skal føre Helsam Gruppen op i logistikkens superliga og hjælpe Danmarks førende helsekostbrand til at kapre yderligere markedsandele på især e-handel.

Helsekostvirksomheden Helsam Gruppen opruster massivt i bestræbelserne på at forblive danskernes foretrukne leverandør af kosttilskud, produkter til personlig pleje og økologiske varer. 

Den Sønderborg-baserede virksomhed med både engros, webshops og fysiske butikker i hele landet har således foretaget en af sine største investeringer nogensinde i form af et Element Logic AutoStore-robotlager med 40 robotter, som fremover skal håndtere op imod 90 procent af Helsams produkter. 

Kontrakten med leverandøren Element Logic Danmark er underskrevet, og installationen af anlægget går i gang senere på året. 

"Vi vil gerne styrke vores position yderligere og stå knivskarpt inden for helsekostsegmentet. Og vi har ikke tænkt os at vige pladsen. Det er denne investering en understregning af", siger Kenneth Guldager, som er adm. direktør i Helsam Gruppen.

Har brug for en logistikmotor i ryggen 

Helsam har historisk set været en engrosvirksomhed med salg til primært B2B-segmentet, men i 2019 søsatte virksomheden en strategi, der skal flytte Helsam til at blive en moderne handelsvirksomhed med salg til både B2B- og B2C-segmentet – tillige med salg i både fysiske butikker og online. I den forbindelse opkøbte Helsam Gruppen samme år webshoppen Mecindo, der i dag er en del af Helsam-koncernen. 

Samtidig forventer Kenneth Guldager øget vækst de kommende år som følge af danskernes voksende appetit på bæredygtighed, sundhed og økologi. 

Læs også: Element Logic opkøber SDI Industries og udvider til USA og Latinamerika

"Vi har brug for en solid motor i ryggen for at understøtte den vækst, vi har været inde i, og som vi forventer fremadrettet. Det får vi med robotlageret, som samtidig skal gøre os i stand til at honorere kundernes stadigt skrappere krav til levering", siger Kenneth Guldager. 

Helsam Gruppen A/S omsatte for knap 429 mio. kr. i 2021. 

Agilitet, fleksiblitet og volumen er afgørende 

Fra lageret i Sønderborg skal de 40 lagerrobotter således stå for stort set alle varepluk og servicere både Helsam Gruppens engrossalg samt salg til private. Ikke mindst Helsam og Mecindo skal fremover stå for en stor del af væksten, herunder også i Norge og Sverige. 

"Vores satsning på e-handel giver en helt anden måde at plukke på end tidligere. Det handler om tempo og volumen og om at minimere tid og omkostninger per pluk, og her har vi brug for den effektivitet og fleksibilitet, som robotlageret fra Element Logic giver os", siger Kenneth Guldager. 

Element Logic leveret anlæg til en lang række danske virksomheder - herunder Proshop, Kids-world, Sanistål, Creative Company og Billig-arbejdstøj.dk. Element Logic Danmark har hovedsæde i Odense. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere