08.06.2021  |  SCM 4.0

Robotkonge skyder kapital ind i svejsebranchens nye guldæg

WeldingDroid blev kendt igennem Løvens Hule på DR, hvor Jesper Buch og Jacob Risgaard investerede i den innovative teknologi. Nu hopper Thomas Visti med på vognen for med sin ekspertise fra Universal Robots og MiR at kickstarte virksomhedens eksporteventyr.

Thomas Visti, der har stået i spidsen for to af de største virksomheder i Danmarks robotindustri, Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MiR), investerer i nyligt opstartede WeldingDroid, som vil automatisere svejsebranchen.

Han ser et stort potentiale i automatisering af svejseprocesser i en branche, der i dag ikke har forløst det fulde potentiale inden for robotteknologi. WeldingDroids løsning koster 300.000 kroner, men kan tjene sig selv hjem på blot halvanden måned eller 190 driftstimer, hvis man svejser 8 timer om dagen. WeldingDroid skærer nemlig mere end 60 minutters arbejdstid af en typisk svejseopgave, så den kan klares på 10 minutter. 

”WeldingDroid har mange fællestræk med UR og MiR. Selskabet har et unikt produkt med ekstrem kort tilbagebetalingstid, og det er klar til skalering og til at disrupte svejsebranchen”, forklarer WeldingDroids nye investor Thomas Visti om virksomhedens fremtidige muligheder.  

Læs også: ”Shippingbranchens Spotify” sikrer milliardinvesteringer

Fior det går godt hos WeldingDroid. Fem måneder inde i 2021 har selskabet allerede omsat for det samme som i hele 2020, og efterspørgslen tegner til at eksplodere yderligere i takt med, at verden genåbnes efter covid-19. Med Thomas Visti ombord kan det åbne endnu flere døre.

”Vi har nu arbejdet med WeldingDroid siden starten af 2020 og mener, at virksomheden nu er klar til en international skalering. Med Thomas Visti har vi fundet den stærkeste profil til hjælpe med at eksekvere på WeldingDroids ambitiøse fremtidsplaner”, siger Jesper Buch, der investerede i virksomheden sammen med Jacob Risgaard efter dens optræden i Løvens Hule på DR TV.

”Nu skal der investeres flere ressourcer i organisationen. Både i ledelsen og i R&D, men også i salg, som skal understøtte et forhåbentligt nyt eksporteventyr”, tilføjer Thomas Visti i pressemeddelelsen.

Thomas Visti har købt 20 procent af Vejen-firmaet, men Kevin Christensen sidder som stifter fortsat på majoriteten i WeldingDroid med 22 procent af ejerskabet efter udvidelsen af ejerkredsen.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere