09.06.2021  |  Strategi & ledelse

Robot-CEO tilfreds med opkøb: ”Vi er en styrket virksomhed”

I 2019 overtog RoboTool el- og teknikvirksomheden Kirchheiner. Halvandet år efter fulgte opkøbet af ingeniørvirksomheden Blaaholm A/S. Begge dele har vist sig at være en succes.

”Vi har med købet af Blaaholm fået nogle virkeligt gode og løsningsorienterede kunder. Lynddahl Plast A/S er så tilfreds med vores løsninger, at de har næsten fordoblet deres ordrer siden overtagelsen. Alt i alt har det styrket RoboTool, og det har styrket vores ry som os, der løser de hårdeste automations-udfordringer”, fortæller adm. direktør, Leif Thomsen.

RoboTool A/S, der selv fremstiller, tester og opstiller effektive og velfungerende robotceller i alle former for produktionsmiljø, har for henholdsvis to og et halvt år siden opkøbt de to supplerende virksomheder Kirchheiner og Blaaholm A/S.

Samspillet mellem de tre virksomheder har vist sig at være en succes, hvor ekspertise fra én virksomhed har kunne løse en andens kundes problematikker:

Læs også: Amerikanske TransGroup bliver lagt sammen med Scan Global Logistics

”Vi skal levere yderligere to oprulningsanlæg til Lynddahl Plast, ud over de tre vi allerede har leveret til deres produktion af haveslanger. De to nye anlæg er til opvikling af massive plast-profiler. Her har vi kunnet bruge vores ekspertise fra Kirchheiner, der producerer opviklere til massive aluminiumsprofiler. På den måde går det hele op i en højere enhed”, forklarer Leif Thomsen i en pressemeddelelse.

Samtidig overtog RoboTool en stor database med tegninger i købet af Blaaholm, som nu hjælper virksomheden med at servicere Blaaholms tidligere kunder optimalt.   

”Tegningsarkivet gør os i stand til at lave effektiv support hos tidligere kunder, så de ikke skal starte forfra med nye leverandører. Her ligger frugterne af et stort udviklingsarbejde, som kan bruges ved genkøb og service. Det har vi benyttet os af, for eksempel da vi var ude at servicere Tulip med deres linje til pakning af supper i pose. Det oprindelige tegningsmateriale gjorde det muligt i en fart at reparere en nedbrudt robot, så pakningen hurtigt kunne genoptages”, siger en tilfreds Leif Thomsen og slutter:  

”Vi har kunnet levere eller skal levere samtlige ordrer, vi overtog i de to handler. Det er vi stolte af".

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere