DSV tester rengøringsrobot på pharma-lager
For at automatisere en krævende, manuel proces, vil transportgiganten DSV i den kommende tid teste en selvkørende rengøringsrobot på sit pharma-lager i Roskilde. Udover at påtage sig en tung opgave, forbedrer robotten også miljøaftrykket ved at mindske forbruget af rengøringsmidler.
Rengøring på lagre er i dag ofte en manuel, krævende proces, der stjæler tid fra andre arbejdsopgaver. Det gælder ikke mindst i forhold til opbevaring og håndtering af lægemidler, hvor der er meget strenge krav til renlighed og dokumentation af rengøringsprocesserne.
DSV har fokus på løsninger inden for sundhedssektoren, og derfor vil de nu teste en automatiseret rengøringsrobot på pharma-lageret i Roskilde. Robotten vil kunne rengøre 8.000-10.000 m2 i døgnet, og planen er at holde robotten kørende hele natten og om muligt i løbet af dagen.
Læs også: Nilfisk vælger cloud-firma til at styre dets globale netværk
"Den nye robot vil rengøre vores gulve og dokumentere renheden. Den fortæller os i detaljer, hvornår og hvor gulvene er blevet rengjort på lageret”, siger Nikolaj Meyland-Smith, direktør for Solutions Warehouses.
Automatisering på et lager skal passe til kundernes behov. Rengøring af et lager er en proces, som er ens på alle lagre. Derfor testes denne robot nu først på et lager med de højeste krav til renhed og kan med tiden være med til at frigøre ressourcer på tværs af alle DSV’s lagre.
”Vi har allerede flere automatiserede processer her på pharma-lageret til emballering, indpakning og ompakning af lægemidler. Vi arbejder generelt på at automatisere processer, hvor vi kan, så vi kan bruge vores tid så effektivt som muligt”, siger Jan Rudkjøbing, Manager for af pharma-lageret.
Lagrene bliver ikke fuldautomatiseret
Jan Rudkjøbing og Nikolaj Meyland-Smith kan imidlertid ikke se, at lagrene bliver fuldautomatiseret i den nærmeste fremtid.
"Vi ønsker fortsat at være fleksible for vores kunder og servicere deres behov, også når deres behov svinger. I dag er fuldautomatisering af et lager en besværlig proces, der ikke sker fra dag til dag", forklarer Nikolaj Meyland-Smith.
Udover at afvikle en manuel proces bruger robotten også betydeligt mindre vand og sæbe, da den nøjagtigt doserer de nødvendige mængder.
Læs også: Hollandsk fagforening foreslår skat på robotter
”Vi reducerer lagerets miljøpåvirkning ved at mindske vandforbruget med 50 procent og brugen af sæbe med over 60 procent. Det vil helt sikkert gøre en forskel – især hvis vi ser på robottens skaleringsmuligheder ud til andre lagre”, slutter Jan Rudkjøbing.
- JMA