20.01.2020  |  Branchenyt

Rekordmange skibe sejler nu under dansk flag

Mærkbart flere skibe sejlede ind i 2020 med et dansk flag på masten. Politiske ændringer på området har ifølge Danske Rederier haft en positiv indvirkning.

Den danske handelsflåde havde vokseværk i 2019 og oplevede en pæn forøgelse i antallet af skibe, der vælger at sejle med Dannebrog. Konkret blev 21 nye skibe registreret, hvilket er en stigning på tre procent sammenlignet med forrige år. I alt 731 fartøjer sejler nu under dansk flag.

Læs også: Danske Rederier vil have skibsfarten med i ny infrastrukturplan

”Vi er glade for, at så mange rederier vælger at sejle under dansk flag. Danmark er en stolt søfartsnation, og det danske flag på skibene er et kvalitetsstempel, som viser, vi i Danmark formår at kombinere konkurrenceevne med kvalitet”, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.

Foruden en fremgang i den danske flåde, er den samlede tonnage ydermere steget med 4,8 procent fra 20,34 millioner bruttoton til 21,32 millioner bruttoton.

Den overordnede stigning kan tyde på, at skiftende regeringers fokus på at nedbringe danske særregler i forbindelse med internationale standarder har virket. Sidste år fjernede et flertal i Folketinget fx registreringsafgiften.

Læs også: Jysk rederi modtager klimapris

”Det virker, når der bliver lavet godt politiske tiltag, som sikrer gode forhold for skibe under dansk flag. Jeg er rigtig godt tilfreds med, at rederierne kvitterer med at flage flere skibe ind”, siger Anne H. Steffensen.

Den danske handelsflåde er den 12. største i verden. I forhold til opereret tonnage sætter Danmark sig på en femteplads på globalt plan.

- HCL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere