13.04.2021  |  Branchenyt

Rekordmange lastbiler krydsede Storebæltsbroen i marts

Selvom covid-19 påvirker trafikken over Storebælt, skal der fortsat fragtes varer over bæltet til danskerne. Det ses tydeligt i tallene for marts måned, hvor der blev sat ny månedsrekord for lastbiler.

I marts måned passerede 149.712 lastbiler således Storebælt. Det er ny rekord for én måned. Den tidligere rekord er fra oktober 2019, og den blev slået med hele 10 procent.

”Lastbiltrafikken har under hele covid-19 pandemien været langt mindre påvirket end personbiltrafikken. Siden starten af september 2020 har vi generelt set vækst i antallet af lastbiler på Storebælt, og fra starten af februar 2021 har trafikken udviklet sig særligt positivt”, fortæller Mikkel Hemmingsen, adm. direktør i Sund & Bælt, i en pressemeddelelse.

Rekorden i marts er hjulpet på vej af to hverdage mere i marts i år sammenlignet med 2019, ligesom lastbiltrafikken lå højt i hverdagene lige inden påsken.

Læs også: Coronakrisen giver plads men også hovedbrud for transport- og logistikbranchen

”Fra marts 2019 til marts i år har vi set en vækst på godt 10 procent i lastbiltrafikken. Dermed understreger trafiktallene den forskydning i forbruget, der er set i Danmark under pandemien. Et forbrug der er muliggjort af en bred indsats for at holde erhvervslivet i gang og sikre forsyningerne”, slutter Mikkel Hemmingsen.

Samlet lå trafikken i marts knap 20 procent under 2019 med en gennemsnitlig døgntrafik på 26.862 køretøjer. Personbiltrafikken lå cirka 25 procent lavere end 2019, mens bustrafikken lå knap 86 procent under marts 2019.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere