29.11.2018  |  Lager & distribution

Rekordhøje forstyrrelser i forsyningskæderne

En ny analyse viser, at forsyningskæderne oplever den højeste forstyrrelsesrate i tre år, hvor fabriksbrande topper listen i første halvdel af 2018.

Begivenheder der påvirker forsyningskæderne fortsætter med at vokse i højt tempo, viser en ny analyse foretaget af Resilinc, skriver mhlnews.com. Fabriksbrande havde en stor indflydelse på de mange disruptions og var den hyppigste begivenhed i 2018.

Læs også: Distributionskæder skifter fra globalt til lokalt koncept

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I første halvdel af 2018 var der i alt 1.069 begivenheder, der havde indvirken på forsyningskæderne. Det er det højeste antal siden 2010, hvor Resilinc begyndte at overvåge begivenhederne.

Hovedpointer fra rapporten

  • Begivenheder der havde en indvirken på forsyningskæder var rekordhøj i første halvdel af 2018 med 29 procent, i forhold til 25 procent i 2017 og 19 procent i 2016. Derudover var raten på over 30 procent i fire ud af seks måneder i 2018, hvilket aldrig er sket før.
  • Fabriksbrande- og eksplosioner repræsenterede størstedelen af EventWatch punkter med omkring 15 procent.
  • Nordamerika fortsatte som den førende region ift. flest indvirkninger, hvor der i alt opstod 457 begivenheder med 301 der var til fare for at forstyrre.
  • Ekstremt vejr var suverænt den faktor, der skabte de største problemer, med i alt 41 hændelser.
  • Forstyrrelser fra tariffer blev rapporteret 26 gange, som er rekorden for antal rapporteringer nogensinde i en periode på seks måneder.
  • Bilindustrien var særligt udsatte for fabriksbrande, med mere end 134 meldinger på tværs af leverandører i industrien.

Ud af de 1.069 begivenheder havde over 300 en direkte effekt på kædernes fortsættelse. Naturkatastrofer og ekstremt vejr var ligesom de forgange år skyld i størstedelen af disse.

”Globale erhvervsledere bliver nødt til at forstå, at deres forsyningskæder er sårbare”, siger Bindiya Vakil, CEO hos Resilinc, til mhlnews.com og fortsætter:

”2018 har været et svært år for globale virksomheder på grund af de igangværende udfordringer, der har indskrænket vækstplaner og påvirket marginer negativt. Vores data viser, at effektfulde begivenheder sker en tredjedel af tiden, alt så næsten hver dag, hvilket burde få CEO’s og bestyrelsesmedlemmer til at tage risikoen seriøst”.

Mere end 700 begivenheder havde indirekte indflydelse på forsyningskæderne, herunder f.eks. takster, fusioner og overtagelser, prisudsving og cyber-angreb.

Læs også: Distributionsbranchen ser ind i en usikker fremtid

Resilinc opfordrer ledere til at investere i overvågning af forsyningskæderne samt arbejde med leverandørerne for at sikre, at de også er forberedte og handler proaktivt ift. risiciene.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere