19.03.2020  |  Strategi & ledelse

Regeringen indfører force majeur-tiltag på vejgodsområdet

Som følge af coronakrisen indfører Færdselsstyrelsen en række midlertidige tiltag for at sikre vejtransportområdet. Forlængelse af visse typer kørekort, tilladte chaufførudlån og ophævede uddannelsekrav skal hjælpe en presset industri.

Efter forhandlinger med transportminister Benny Engelbrecht (S) har Færdselsministeriet udstedt en bekendtgørelse, der indfører forskellige tiltag på vejtransportområdet. 

Læs også: Regeringen fremsætter akutte initiativer for at sikre dagligvareforsyningen

Blandt tiltagene er en automatisk forlængelse af visse kategorier af kørekort og beviser.

Det betyder, at indehaverne af disse kategorier af kørekort og beviser automatisk får forlænget gyldigheden via bekendtgørelsen. Der skal altså ikke udstedes et nyt kort eller bevis.

Forlængelsen gælder udelukkende i Danmark og frem til bekendtgørelsen ophæves d. 31. august 2020.

Chaufførudlån tillades
Derudover ophæves forbuddet mod chaufførudlån midlertidigt, således at udlån af chauffører mellem virksomheder tillades. 

Forbuddet træder i kraft igen fra d. 30. marts.

Slutteligt er reglerne om kvalifikationskrav og uddannelse for varebilschauffører midlertidigt blevet ophævet, så personer med kørekort til personbil kan fungere som varebilschauffører uden yderligere uddannelse.

Læs også: Fasttracks skal fastholde international distribution

Det er muligt at læse mere om de nye, midlertidige regler her.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere