13.11.2018  |  SCM 4.0

PostNord: Nyt samarbejde skal åbne 3D-printmarkedet

Logistikselskabet PostNord AB og metalfabrikanten GKN Powder Metallurgy indleder et samarbejde, der skal gøre 3D-printede produktdele mere tilgængelige.

PostNord, der leverer kommunikations- og logistikløsninger, meddelte i dag, tirsdag den 13. november, at selskabet vil gøre 3D-print mere tilgængeligt sammen med sin nye samarbejdspartner, GKN Powder Metallurgy, der producerer metaldele til industrien.

Læs også: Danskerne er mere tilfredse med deres pakkelevering end resten af Norden

3D-print er med til at optimere globale producenters komponentforsyningskæder med logistikløsninger, der skal gøre det hurtigere at bringe dele ud til destinationsmålet og derved reducere time-to-market med op til 48 timer.

"Metal-3D-print giver klare fordele for de producenter, der implementerer teknologien, og markante fordele på bundlinjen", siger Ylva Ekborn, adm. direktør i PostNord Strålfors, og tilføjer:

"Dette samarbejde afdækker kun en meget begrænset del af de muligheder, der opstår, når producenterne udforsker nye veje til at udnytte den teknologiske udvikling og nye logistikstrategier for at blive mere konkurrencedygtige".

3D-print giver disruption
GKN Powder Metallurgy mener, at det vil give deres kunder store fordele pga. den hurtigere leveringstid.

"Vi samarbejder med PostNord AB, fordi vi kan se nogle muligheder for at forbedre producenternes forsyningskæde, især i Norden", siger Peter Oberparleiter, adm. direktør i GKN Powder Metallurgy, og fortsætter:

"Vores metal-3D-printteknologi er årsag til disruption i den traditionelle produktionsindustri, fordi den gør det muligt at reducere leadtiderne i produktionen og fremstille mere komplekse produkter”.

Læs også: Vækst i europæisk e-handel skaber mulighedeer for danske net-virksomheder

Samarbejdet om 3D-print er første led i rækken i virksomhedernes vision om at effektivisere logistikken.

- SN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere