05.10.2018  |  Branchenyt

Danskerne er mere tilfredse med deres pakkelevering end resten af Norden

En ny rapport viser, at danskerne ligger i top i Norden, både når det gælder tilfredshed med pakkelevering, og krav der stilles til leveringen. Hvis tilfredsheden skal bevares, kræver det et tæt samarbejde mellem netbutikker og logistikaktører, lyder det fra PostNord.

Mens postvæsenets levering af breve ofte bliver diskuteret og kritiseret, så står det anderledes til med pakkeleveringen.

I den nye rapport ”E-handel i Norden – halvårsrapport 2018”, som er udgivet af PostNord, svarer 90 procent af de danskere, der har handlet på nettet i år således, at de er ”meget tilfredse” eller ”ganske tilfredse” med leveringen af pakker. Det gør, at danskerne generelt er mere tilfredse end befolkningen i de andre nordiske lande.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Nordens største logistikanlæg inden for e-handel

”Det er afgørende, at netbutikkerne forstår betydningen af, at leveringen sker på kundens vilkår. Nye tal viser, at mere end en fjerdedel af forbrugerne på nettet har undladt at købe en vare fra en netbutik, fordi de ikke blev tilbudt det ønskede leveringsalternativ”, siger Jørgen Fischer, der er e-handelsrådgiver hos PostNord.

Tilfredsheden skyldes dog ikke, at danskernes forventninger til leveringen af deres pakker er lave. Tværtimod så viser undersøgelsen også, at danskerne stiller de højeste krav i Norden til, hvordan pakken skal leveres.

De nordiske netforbrugere vil selv kunne vælge den leveringsmetode, som passer dem bedst. I Danmark er det hele 89 procent af dem, der har handlet på nettet i 2018, som giver udtryk for, at det er en afgørende parameter for, hvor de e-handler.

”Netbutikkerne i Danmark er dygtige til at stille forskellige leveringsalternativer op til deres kunder baseret på en eller flere pakkeleverandører. Men det er også nødvendigt for at kunne tilfredsstille den krævende danske forbruger, der vælger butikker fra, som ikke har den ønskede leveringsform”, siger Jørgen Fischer.

Tæt samarbejde mellem netbutikker og logistikaktører påkrævet
Når der bliver spurgt til, om det ved seneste køb på nettet, har været muligt at vælge den foretrukne leveringsmetode, svarer 70 procent positivt i Danmark. Det er mere end i de andre nordiske lande, hvor det i Sverige og Norge er mindre end halvdelen, der har mulighed for selv at vælge.

”Selvom mange danskere er tilfredse med leveringen i dag, så skal pakkeleveringen hele tiden udvikles. Netforbrugernes krav til leveringstid, leveringsmåde og services forventes kun at stige i de kommende år. Det er derfor helt nødvendigt, at netbutikker og logistikaktører etablerer et tæt samarbejde for at være rustet til fremtiden”, siger Jørgen Fischer.

Læs også: PostNord og Zalando forlænger logistikaftale med tre år

”E-handel i Norden – halvårsrapport 2018” udgives af PostNord og baseres på forbrugerundersøgelser gennemført i Sverige, Danmark, Norge og Finland hver måned i perioden januar til og med juni. I alt 53.849 respondenter har medvirket.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere