28.05.2021  |  SCM 4.0

PostNord Logistics, PostNord Sverige og Spaceinvader går sammen om den grønne stilling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det var den fælles passion og kamp for den grønne omstilling i transportbranchen tilbage i 2019, som blev startskuddet på det stærke samarbejde mellem PostNord Logistics og Spaceinvader.

Tilbage i efteråret 2019 testede PostNord Logistics en optimeringløsning fra Spaceinvader hvor pallestativer i flere højder gjorde det muligt at dobbeltstable pallegods, herunder også ukurant og farligt gods. Dette øgede fyldningsgraden i lastbilerne markant, og reducerede antallet af overløbspaller og ekstrabiler hvilket betød, at PostNord Logistics kunne spare hver 8. lastbil væk. Dette var ikke kun til gavn for den økonomiske bundlinje med en estimeret besparelse på 4-6 millioner årligt, men også for klimaet og miljøet omkring os, da færre lastbiler på vejene reducerer CO2 og NOx. I maj 2020 blev et succesfuldt testforløb til en koncernaftale mellem parterne, som fremover skal implementeres bredere i PostNord koncernen, også udenfor Danmark. 

Next step i samarbejde med PostNord Sverige.

Siden da er samarbejdet blevet udviklet af flere omgange, senest på de nordiske transporter hvor vi i samarbejde med vores svenske PostNord kollegaer, på strækningen mellem Køge (Danmark) – Torsvik (Sverige) har fået stablingsstaver i alle vores lastbiler.

Samarbejdet på tværs er med til at reducere antallet af biler på strækningen og derved også Co2-udslippet pr. palle. Dertil forventes en reduktion på + 1 million kr. i ekstra kørsler på strækningen.

”I PostNord Logistics er vi naturligvis meget tilfredse med udvidelsen af samarbejdet med Spaceinvader samt med vores svenske kollegaer. Vi har alle en fælles ambition om, at gå forrest i den grønne omstilling og dette er blot endnu et skridt på vejen i at realisere denne strategi” siger Jan Greve, Head of Operation Development. 

Vil du vide mere?

Er den grønne omstilling også en vigtig del af din forretningsmodel, og søger du en transportløsning, som bakker op om dette? Så kan du høre mere ved at booke et virtuelt og uforpligtende møde med vores logistikspecialister og rådgivere her. 

Mere fra PostNord Logistics A/S

PostNord Logistics A/S

www.postnord.dk

PostNord Logistics A/S blev etableret i 2009 og er et datterselskab til PostNord Group AB. Vi tilbyder løsninger indenfor transport og logistik af gods- og kurerforsendelser, og er herigennem med til at styrke kerneforretningen i PostNord Danmark indenfor brev- og pakkedistribution.PostNord Logistics A/S tilbyder en bred produktportefølje af følgende services til og fra Danmark og i hele Norden:Pa…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere