31.01.2019  |  Branchenyt

PostNord åbner 500 nye udleveringssteder

Inden november vil PostNord åbne 500 nye pakkeudleveringssteder, som skal øge fleksibilteten og tilgængeligheden for kunderne. De afviser samtidig, at der er tale om en spareøvelse.

PostNord præsenterede onsdag en historisk stor satsning og kaster sig derfor nu for alvor ind i kampen om pakkerne fra nethandlen.

Postvirksomheden vil således åbne 500 nye pakkeudleveringssteder inden for bare ti måneder, hvilket skal være med til at cementere PostNords position som den pakkedistributør med klart flest udleveringssteder i Danmark.

Læs også: Danskerne er mere tilfredse med deres pakkelevering end resten af Norden

”Vi styrker vores netværk i hele landet, og gør det endnu lettere for danskerne at hente deres pakker. I øjeblikket står vi midt i en hård kamp om pakkerne fra nethandlen, og den skal vi blandt andet vinde på at have Danmarks bedste og mest tilgængelige udleveringsnetværk”, siger Peter Kjær Jensen, administrerende direktør i PostNord Danmark.

De første nye pakkeudleveringer slår dørene op i februar og resten åbner løbende henover året, så alle 500 forventes klar inden Black Friday i november. Når de er på plads, vil man kunne hente sine PostNord-pakker 2.000 steder rundt om i Danmark.

”Danskerne efterspørger valgfrihed og fleksibilitet, når de skal have leveret deres pakker, og vi ser en tendens til, at flere og flere vælger at få pakkerne leveret direkte på et udleveringssted. Med Danmarks største netværk af udleveringssteder bliver vi samtidig en endnu mere attraktiv distributør for endnu flere netbutikker i ind- og udland, siger Peter Kjær Jensen.

Skal ikke ses som spareøvelse
Overfor DR afviser han da også, at de 500 nye udleveringssteder skal ses som en spareøvelse, selvom han ikke lægger skjul på, at når postvirksomheden leverer pakker og breve hjem til kunderne, så koster det mere for virksomheden, end hvis pakkerne blot skal køres til et udleveringssted, hvor kunderne selv henter dem.

”Det er overhovedet ikke et spørgsmål om at slippe for at bringe pakker ud. Det er blandt andet, fordi posthusene er ved at være godt fyldte, og folk begynder at stå i kø. Det, vi i virkeligheden er ude efter, er, at vi vil være dem, der er nemmest at komme til”, siger Peter Kjær Jensen til DR.

Han mener derfor heller ikke, at de 1.500 steder, hvor PostNords kunder i dag kan hente deres pakker, er nok.

”Det er ikke godt nok. Vores mål er, at vi vil være dem, der er tættest på danskerne, som er mest tilgængelige, nemme og bekvemme”, siger han.

Læs også: PostNord fyrer 2.500 mand i Danmark

De 500 nye udleveringssteder udgør et nyt koncept, PostNord Collect Shops, hvorfra man kan hente sine pakker samt sende pakker, der er frankeret på forhånd.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere