12.06.2018  |  Branchenyt

PostNord fyrer 2.500 mand i Danmark

Med EU-godkendt støtte på 1,4 mia. kr. fra den danske stat i ryggen fortsætter PostNord sin restrukturering, der bl.a. omfatter 4.000 fyringer, hvoraf de 2.500, der stadig mangler, nu kan gennemføres.

PostNord i Danmark har længe været en underskudsforretning, og ejerne – den danske og svenske stat – har derfor gennem længere tid arbejdet med en omstillingsplan, der skal forbedre likviditeten i selskabet. Det indebærer bl.a., at man vil nedlægge ca. 4.000 fuldtidsstillinger alene i Danmark.

Læs også: Mærsks regnskab viser millardunderskud

I oktober sidste år blev ejerne enige om at skyde godt 1,7 mia. kr. i virksomheden, hvilket dog skulle godkende i EU. Den godkendelse faldt for størstedelen af beløbets vedkommende den 28. maj, og derfor kunne selskabet i går melde ud, at man fortsætter med den ca. 2,4 mia. kr. dyre restruktureringsproces.

Konkret betyder det, at man kan fortsætte fyringsrunderne og afskedige de ca. 2.500 ansatte, der endnu ikke er blevet opsagt som følge af planen. Det skal ske inden for de næste par år.

”Det bliver gennemført, så snart vi har fået den her likviditet, og det sker relativt snart. Det er i den nærmeste fremtid, at vi kommer til at eksekvere det her”, siger kommunikationsdirektør i PostNord, Thomas Backteman, til DR.

Han vil ikke kommentere, hvem der helt konkret rammes af spareplanen, men forsikrer, at medarbejderne vil blive informeret.

Mere præcist godkendte EU i første omgang dansk statsstøtte på 1.533 mia. svenske kr. (godt 1,1 mia. kr.), mens de sidste 667 mio. SEK ventes at få tommelfingeren op fra Bruxelles senere i år, meddeler koncernen.

Læs også: PostNord forudser forsinkelser med AI

Postnord beretter at den bagvedliggende årsag til omstillingen er nødvendigheden af at tilpasse virksomheden til de ”langtrækkende effekter af digitalisering i landet”, og at det ”måske er den største omstilling en postvirksomhed nogensinde har foretaget”.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere