02.11.2016  |  Lager & distribution

Post Danmark: Momsændring forringer danske netbutikkers konkurrenceevne

En ændring i momslovgivningen vil både ramme danske e-butikker og ansatte i Post Danmark.

En ændring i momslovgivningen resulterer i, at Post Danmarks momsfritagelse på pakkepost frafalder, skriver Finans.

Konkret vil Skat ændre en regel, der i dag muliggør at netbutikker kan sende pakker via Post Danmark uden at betale moms på portoen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det vil ifølge Post Danmark betyde højere forsendelsesomkostninger og dermed dårligere konkurrenceevne for de danske netbutikker.

Pakkerne bliver færre og fyringerne bliver flere
Den danske afdeling af PostNord er naturligvis også bekymrede for de konsekvenser, momsændringen vil have for virksomheden selv. De færre pakker, der højst sandsynligt vil blive sendt med postselskabet, vil ikke gå ubemærket hen:

”Hvis vores pakkeforretning pludselig mister momentum, vil det have konsekvenser for antallet af arbejdspladser i koncernen. Det berører vores samlede forretning”, siger Peter Kjær Jensen, adm. direktør i Post Danmark.

Læs også: Dansk Erhverv: Post Danmark skal ikke have særregler

Hvis konsekvensen bliver fyringer, vil det ikke blive de første i det kriseramte postselskab. Tidligere på året blev 520 ansatte afskediget, heraf var størstedelen postomdelere. Og for nylig fik 30 medarbejdere i forskellige chefstillinger så en fyreseddel med hjem.

”Når vi bliver færre postomdelere, har vi også behov for færre ledere. Det betyder, at nogle af cheferne fra vores produktionsterminaler og distributionsområder nu bliver taget ud”, siger Peter Kjær Jensen om den nyeste fyrerunde til Finans.

Læs også: DI: Nyt eksportcenter skal få gang i dansk e-handel

Det er især faldende brevforsendelser, der tvinger Post Danmark til at skære ned på den cirka 10.000-mand store medarbejderskare. Alene fra juni til september i år faldt den samlede mængde brevforsendelser i Danmark med 17 procent.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere