DI: Nyt eksportcenter skal få gang i dansk e-handel

Danske virksomheder skal have hjælp til at få gang i det digitale salg til udlandet. Sådan lyder det fra DI, der foreslår oprettelsen af et e-eksportcenter.

DI vil have bedre gang i den danske e-handel med udlandet..

30.08.2016

SCM.dk

Annette Falberg, branchedirektør, Dansk Industri Handel. Foto: DI. .

Kun ti procent af danske virksomheder bruger en online platform til at sælge varer til udlandet. For selvom e-handel hele tiden fylder mere, ender Danmark nede på en 8. plads blandt andre EU-lande, når det kommer til digital eksport.

Og det er ikke godt nok, mener Dansk Industri. Derfor foreslår brancheforeningen, at regeringen går i spidsen for at etablere et nyt center for handelseksport. Eksportcenteret skal koste regeringen 42 millioner kroner og over en fire-årig periode yde konsulenthjælp til op mod 10.000 virksomheder. Det kan eksempelvis være at få rådgivning om lovgivningen på området, samt logistikken det kræver at sælge til udlandet.

Læs også: FDIH: Dyr fragt hindrende for e-handel

Annette Falberg, branchedirektør i DI Handel, mener bestemt, at det kan betale sig at hjælpe de danske virksomheder på vej:

”E-handlens vækstpotentiale er mere end dobbelt så stort som for traditionel handel, men mange mindre virksomheder har svært ved at komme i gang med at sælge til udlandet”, siger branchedirektøren. Hun understreger dog samtidig, at det ikke skal være en ren gavebod til virksomhederne:

”Virksomhederne skal selv betale halvdelen af udgifterne til forløbet, og de skal efterfølgende stille sig gratis til rådighed for andre virksomheder, der står med samme udfordring som dem”, siger Annette Falberg.  

E-handel mellem EU-lande
Det er ikke kun i Danmark, der er fokus på e-handel på tværs af landegrænser. EU-kommissionen har lanceret en omfattende plan for at få gang i webhandlen mellem medlemslandene. DI er positive over for planen – på nær ét punkt.

”Idéen om, at virksomheder skal tvinges til at tilbyde deres varer i alle andre EU-lande, er helt urimelig. Hvis ikke det giver mening for en dansk virksomhed at gå ind på eksempelvis det spanske marked, skal den selvfølgelig ikke forpligtes til det”, siger Annette Falberg. Hun mener, at virksomheder i stedet skal hjælpes med tiltag som e-eksportcenteret.

Læs også: EhubNordic fremmer dansk e-handel i Kina

E-handelseksporten udgør i dag 1,6 procent af Danmarks samlede eksport.

-CHM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

29.04.2025SCM.dk

Rådvilde SMV'er vil gerne i gang - hvis det virker

25.04.2025SCM.dk

Unge efterspørger social bæredygtighed på arbejdspladsen

25.04.2025SCM.dk

LEMAN går forrest i klimakampen med ambitiøse klimamål

24.04.2025Implement Consulting Group

Sponseret

Navigating pricing in an era of tariffs and trade shifts

24.04.2025SCM.dk

Mangfoldighed under pres: Danske erhvervsgiganter står fast

22.04.2025SCANLOX ApS

Sponseret

Strategisk sparring og styrket samarbejde

22.04.2025SCM.dk

Kun 29 procent af supply chain organisationer er klar til fremtiden

14.04.2025Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kvalitetsmodul løftes - AI Agent på vej

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle