14.05.2018  |  Lager & distribution

Pensionsselskab investerer 900 millioner kroner i New York

Sampension køber byggegrund i New York til en værdi af 900 millioner kroner. Her planlægger pensionsselskabet at opføre en gigantisk logistikbygning, som skal være den første af mange investeringer i ejendomme.

Danmarks tredje største pensionsselskab gør sit indtog i New York. Sampension har netop købt en byggegrund, hvor man vil opføre en logistikbygning. Når bygningen står færdig estimeres det, at investeringen vil have kostet pensionselskabet omkring 900 millioner kroner.

Læs også: Distributionsbranchen ser ind i en usikker fremtid

Samlet set forventer Sampension at investere omkring 5 milliarder kroner i ejendomme over de næste to-tre år.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi mener, at der er en god forretning i at opføre en såkaldt last mile logistics-bygning, især et sted som her. Rammevilkårene er perfekte, og der er en helt fundamental efterspørgsel”, siger Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension.

Bygningen er placeret cirka ti minutters kørsel fra Lower Manhatten og kommer til at fungere som et sidste stop på varernes vej ud til forbrugerne i New York.

E-handlen boomer
I dag bestiller flere og flere forbrugere deres varer online, derfor bliver der brug for stadig flere logistik-lagre, hvorfra der kan distribueres varer ud til kunderne. Med den nye investering forsøger Sampension at få andel i denne vækst.

”Vi er overbeviste om, at vi med grunden har købt den helt rigtige beliggenhed på det rigtige tidspunkt. Det er svært at komme i betragtning som investor, når det gælder den slags projekter, og derfor er vi utrolig tilfredse med, at det er lykkes”, forklarer Hasse Jørgensen.

Sampension samarbejder med en stor investeringsbank og en mindre lokal samarbejdspartner, som har hjulpet med at føre projektet ud i livet ved at få aftaler med arkitekter, ingeniører og leasingagenten i hus.

Læs også: Ny rapport: Øget e-handel presser de kolde lagre

”Når bygningen står klar om cirka tre år, vil den være en af de første af sin slags, der er på flere etager. Det er nogle dyre kvadratmeter, bygningen kommer til at ligge på, så vi udnytter pladsen ved at bygge opad”, siger Hasse Jørgensen.

Og investeringen i den nye logistikbygning er langtfra den sidste. Sampension planlægger at satse yderligere på ejendomme i fremtiden fremfor aktier og obligationer, som selskabet førhen har investeret i.

- EST


 

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere