21.10.2020  |  Branchenyt

Pakkemængden stiger globalt, men corona efterlader fremtiden uklar

I kølvandet på coronapandemien ser det godt ud for netbutikker og distributører. E-handlen er steget, og resultatet er en vækst i mængden af pakker, der distribueres i verden. Fremtiden har dog aldrig været så uklar, slår Pitney Bowes fast i sit årlige pakkeforsendelsesindeks.

I 2019 ramte verden over 100 milliarder pakker distribueret på et år. I sit årlige pakkeforsendelsesindeks vurderer amerikanske Pitney Bowes, at tallet kan blive tredoblet inden udgangen af 2026.

Det er dog i den optimistiske prognose. For første gang har virksomheden måtte komme med en række bud på de næste par års udvikling i stedet for ét. Coronapandemien er årsagen til den tøvende vurdering af fremtiden. Følger udviklingen den forsigtige prognose, må vi ”nøjes” med en fordobling af pakkemængden indenfor seks år, skriver mediet Freight Waves. 

Usikkerheden afspejler sig også ved, at omsætningen globalt ikke har fulgt med mængden af pakker, der samlet set er vokset med 18 procent. Omsætningen er kun vokset med 11 procent.

Samtidig er omkostningerne steget i kraft af, at virksomheder har skulle tilpasse sig restriktioner, der forhindrer spredningen af COVID-19-virusset. Det har ført til, at en række amerikanske virksomheder, som FedEx og UPS, har indført prisstigninger og tillæg for at dække omkostningerne. Det skriver mediet Supply Chain Dive.

Læs også: Amazon udvider på logistikken – og udvider og udvider

UPS har valgt at fokusere på ”better, not bigger”, og generelt har det fået distributører til at være selektive omkring, hvilke pakker de vælger at sende for at sikre et overskud, skriver mediet.

”Mens pakkemængden vokser, kæmper transportører for at holde trit med konkurrencen og kundeefterspørgslen, levere innovative, nye kundeoplevelser, digitalisere teknologier og investere i infrastruktur - alt sammen mens de leverer bæredygtige indtægter”, siger vicepræsident ved Sending Technology Solutions Jason Dies i en pressemeddelelse.

Indekset er sammensat af data fra 13 forskellige lande, og dækker kun pakker, der vejer op til 32 kilo. Befolkningstallet i de 13 lande udgør til sammen 3,8 milliarder mennesker. På tværs af disse lande sendes 84 procent af alle pakker fra enten Kina, USA eller Japan.

Kilde: Freight Waves, Supply Chain Dive 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere