15.01.2021  |  Produktion

På trods af store udsving går det fremad i industrien

Produktionen i industrien steg med 5,9 procent i november. Stigningen er drevet af udviklingen i medicinalindustrien, der samtidig var skyld i dykket i oktober. Samlet set stiger produktionen dog med 2 procent i efterårsmåneder sammenlignet med juni – august.

Produktionen i industrien stiger igen. Denne gang med 5,9 procent, og ser man på september - november stiger produktionen med 2 procent sammenlignet med sommermånederne. Produktionen svinger dog meget på månedsbasis, og i oktober var der et markant fald i oktober drevet af medicinalindustrien. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Selvom medicinalindustrien havde en stigning i produktionen på hele 24,1 procent i november, betyder det kraftige fald i oktober, at produktionen i branchen er faldet med 5,6 procent, når man ser over perioden september-november i forhold til de foregående tre måneder. Branchen har grundet sin struktur med få store virksomheder ofte store udsving på månedsbasis.

Læs også: Industri forventer vækst i investeringer i 2020

Ses der bort fra medicinalindustrien, så steg produktionen i industrien med 1,7 procent i november, og set over september-november steg produktionen med 4,2 procent i forhold til de foregående tre måneder.

Industriens samlede omsætning var uændret fra oktober til november, men lå i september-november 1,6 procent over omsætningen i perioden juni-august. Omsætningen steg 1,4 procent på eksportmarkedet og faldt med 2,5 procent på hjemmemarkedet i november. Omsætningen indgår sammen med virksomhedernes lagerforskydninger i beregningen af produktionen. 

Kilde: Danmarks Statistik

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere