30.11.2020  |  Produktion

Industri forventer vækst i investeringer i 2020

I marts 2021 opgøres den endelige investeringsudvikling af Danmarks Statistisk. Man forventer vækst i forhold til 2019.

Flere i industrien troede på en vækst af investeringer i 2020. Så kom corona og virksomhederne reducerede deres investeringsplaner. Nu er niveauet tilbage til det, det var i januar 2020.

Danmarks Statistisk opgør det endelige tal i marts 2021, hvor forventningen er en vækst på mellem syv og 20 procent. Vurderingen er 67 procent sandsynlig.

For den samlede industri angives det fremmeste formål i 2020 at være erstatning af nedslidt materiel eller udstyr, hvilket angives af 36 pct. af virksomhederne. Herefter kommer udvidelse af produktionskapaciteten med 24 procent fulgt af rationalisering af driften med 22 procent. Andre formål udgøres af 18 procent.

Især branchegrupperingen ikke-varige forbrugsgoder, der blandt andet omfatter fødevare- og medicinalvirksomheder, trækker op med meget positive investeringsforventninger på hele 63 procent i forhold til året før. Større opkøb i medicinalindustrien, omtalt i medierne, spiller formodentlig ind på resultatet.

Som en konsekvens af de meget høje investeringer i 2020, er det ikke overraskende, at der er forventninger om investeringsfald i 2021 på minus 16 procent i forhold til året før. I grupperingen ikke-varige forbrugsgoder ventes et fald til minus 38 procent i 2021. Det betyder ikke at, investeringerne i kroner og øre vil blive negative, men at de relativt set, vil være lavere end i 2020.

Kilde: Danmarks Statistik 

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere