Over 560 udstillere klar til hi-messen

561 udstillere er på plads i 11 messehaller, når hi[13] åbner dørene 3.-6. september i MCH Messecenter Herning. Messen kan i år fejre 50 års jubilæum som Nordens største industrimesse.

Hi-messen har gennem årene haft flere end 1,7 millioner besøgende. Foto: MCH. .

19.08.2013

SCM.dk

Om hi-messen

  • Nordens største industrimesse
  • Finder sted 3.-6. september i MCH Messecenter Herning
  • Messens hovedtema er i år innovation & vækst
  • Det er gratis at besøge messen
  • Få mere information og se alle udstillernes nyheder på hjemmesiden hi13.dk  

Kilde: MCH

Blandt arrangørerne af Hi[13]-messen mærker man i år en spirende optimisme blandt udstillerne. Hele 561 udstillere havde i juli meldt sig til, og hvis man skal tolke ud fra det rekordhøje antal af messenyheder, så har både innovation og produktudvikling stadig gode kår i dansk industri, vurderer messens projektchef Mona Jakobsen.

Læs også: 19.914 fagfolk besøgte hi11 i Herning

Ultimo juli var der i alt 254 godkendte nyheder, hvor 91 har fået prædikatet verdensnyhed. Heraf vurderes 27 til at være trestjernede verdensnyheder. Tre stjerner tildeles kun særligt innovative nyheder, oplyser MCH, der har sendt alle nyheder til officiel bedømmelse i et professionelt udvalg af repræsentanter fra brancheorganisationer og uvildige rådgivningsvirksomheder.

”Vi glæder os meget til at åbne dørene for hi-messen, og vi mærker, at udstillerne er topmotiverede forud for messen. Vi glæder os til at byde både udstillere og besøgende indenfor til et væld af nyheder og nye tiltag på messen samt et vitaminrigt konference- og aktivitetsprogram”, siger Mona Jakobsen.

Automatisér og vær unik
Et af hi-messens fokusområder er automation, hvilket underdirektør i Dansk industri, Kent Damsgaard, holdt et oplæg om ved hi[13]s presse kick-off 27. juni. Her var medier og udstillere samlet til brancherelevante indlæg samt lancering af messens nyheder. Budskabet fra Kent Damsgaard var, at dansk industri skal gå forrest, når det kommer til udstyr og produktionsmetoder. Ellers kan konsekvensen blive at dreje nøglen om.

”Vi er nødt til at automatisere mere i dansk erhvervsliv og hele tiden sørge for at have det bedste og nyeste udstyr. Kun på den måde kan vi konkurrere med de store internationale virksomheder”, sagde Kent Damsgaard og uddybede:

”Det handler om at være unik på produktet. Vi er dyrere end de andre lande, så hvis vi producerer på samme måde som dem, er vi sikker på at tabe”, konkluderede Kent Damsgaard og kom med en opfordring til de tilstedeværende udstillere:

”Find nye huller i markedet. Det er oplagt at se på de internationale vækstmarkeder, og også i Tyskland er der et kæmpe potentiale. Vi har godt fat i den nordlige del, hvor danske virksomheder står for mere end 2,5 procent af markedet, mens det tilsvarende tal for det sydlige Tyskland er under 1 procent. Det efterlader store mulighed for dansk industri, så kom nu derned”.

Hi-messen åbnede dørene første gang 5. september 1963 og har i år 50 års jubilæum. Foto: MCH. .

Gå i dialog på messen
Automatisering af produktionen var også et springende punkt i indlægget fra administrerende direktør og medlem af hi's messekomité, direktør Jørgen Stenberg fra Hans Følsgaard A/S. Han opfordrede branchen til at møde op på messen i september og gå i dialog med udstillerne omkring produkter og løsninger:

Læs mere: CeMAT skal afholdes hvert andet år

”Vi skal videre oven på krisen, og det gør vi bedst ved at samarbejde. Her har hi-messen netop sin helt store styrke. Løsninger skabes bedst i dialog face-to-face. Kun ved at samarbejde kan vi lave de produkter, vi skal leve af i fremtiden”, sagde Jørgen Stenberg ved pressemødet.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

29.10.2024SCM.dk

Konflikten i Det Røde Hav sender CO2-udledningen på rekord-niveau

29.10.2024SCM.dk

Månedens udfordring: Forsyningskæden skal først og fremmest være fleksibel

28.10.2024SCM.dk

Ny stor aftale om etablering af ladeinfrastruktur ved 27 terminaler

24.10.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Digitale prisskilte løfter kundeservice til nye højder

24.10.2024SCM.dk

Greater Copenhagen ligger i top i OECD inden for udvikling af grøn teknologi

24.10.2024SCM.dk

Klimapolitikken lider fordi ulighed i CO2-aftryk undervurderes

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online