Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid
Et nyt initiativ i energikoncernen Ewii skrues der op for de grønne ambitioner for frokostordningen – og ledelsen går selv forrest.
Hos energikoncernen Ewii i Kolding skal et nyt initiativ i frokostordningen reducere mængden af kød i kantinen ved at gøre plantebaserede alternativer mere tilgængelige og attraktive. Bestyrelsen og direktionen går selv forrest ved at spise udelukkende vegetarisk til alle møder og besøg.
Ledelsen håber på at kunne inspirere både medarbejderne og andre virksomheder til at gå med i kampen mod den kødtunge tallerken og dermed tage et skridt videre i den grønne omstilling.
En pragmatisk tilgang
Ewiis tilgang bygger på inspiration frem for forbud. Kantinen fortsætter med at tilbyde retter med kød til frokosten, så det i sidste ende er medarbejderen selv, der tager valget.
”Det er ikke sådan, vi siger, at det er forbudt at spise kød - vi vil bare gerne inspirere til, at man får noget lækkert mad, som også er vegetarisk baseret”, forklarer Lars Bonderup Bjørn til JydskeVestkysten.
Den pragmatiske tilgang skal ses i lyset af andres mislykkede forsøg på at ændre medarbejdernes madvaner gennem forbud, f.eks. initiativet tidligere i år i Region Syddanmark.
Ewiis strategi har allerede resulteret i, at flere medarbejdere vælger dagens vegetariske ret, samtidig med at der ikke skabes modstand mod de grønne tiltag. På nuværende tidspunkt er det cirka 60 ud af 450 medarbejdere, der spiser vegetarisk alle ugens dage, og et stigende antal begynder at veksle mellem plantebaserede og kødbaserede muligheder.
- lhs