08.12.2015  |  Produktion

Outsourcing skal bremses med billige robotter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Billige og let-betjenelige robotter skal hjælpe små virksomheder med at automatisere produktionen og dermed undgå outsourcing.

På store fabrikker har robotter for længst gjort sit indtog, men når det kommer til de små og mellemstore virksomheder, er der er et noget andet tempo for automation.

Læs også: Rapport: Industrirobotter i kæmpe vækst

Men det har et forskningsprojekt på Syddansk Universitet nu tænkt sig at lave om på. De vil nemlig gøre robotterne så billige og nemme at betjene, at de små virksomheder også vil investere i dem. Det skriver jernindustri.dk.

”Vores mål er at udvikle robotter, som er så fleksible og lette at betjene, at virksomheder med en lille produktion kan se fordelen i at automatisere produktionen i stedet for at sende den til for eksempel Kina”, siger professor Norbert Krüger fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet til jernindustri.dk.

Forskernes opgave består blandt andet i at gøre robotterne lette at instruere, så de hurtigt kan omstille sig til nye opgaver. Samtidig er det dog vigtigt, at robotterne er sikre på hånden og kan yde et perfekt stykke arbejde.

I udviklingen af de fleksible robotter skal forskerne besøge flere små og mellemstore virksomheder for at finde ud af, hvilke behov de har, og dermed hvordan robotterne bedst kan hjælpe i produktionen.

Læs også: Robotter giver muligheder for supersygehuses logistik

Projektet, der herhjemme håndteres teknisk af Odense-virksomheden Blue Ocean Robotics, hedder ReconCell, og formålet er at ruste de europæiske virksomheder i den globale konkurrence.

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere