04.05.2020  |  Branchenyt

Optimate overtager ERP-forretning af nordjysk IT-virksomhed

ERP-konsulentforretningen hos virksomheden Systemate er blevet overtaget af Optimate og skal give forretningen styrkede teknologiske kompetencer og understøtte en bredere kundeflade.

Systemates konsulentforretning, der arbejder med Dynamics AX/365 FO, er per 1. maj nu blevet sammenlagt med Optimates nuværende forretning i Aalborg, og skal skabe en endnu mere slagkraftig konstellation i det nordjyske. 

Læs også: ”Vi skal ikke være ERP-selskabet, der bliver hacket!”

"Kundernes behov indenfor ERP-området bliver stadigt mere komplekse, og ved at sammenlægge de to forretninger, vil vi kunne udvide vores ydelser, og dermed endnu bedre kunne understøtte vores kunders forretningsmæssige behov”, siger CEO René J. Frøkjær fra Optimate.

Med opkøbet vil Optimate kunne få styrket sine kompetencer inden for blandt andet IoT, Machine Learning og RPA Software. Teknologier, der i stigende grad efterspørges i industrien i takt med cloud-løsninger som ERP, BI, CRM og lignende vinder indpas.

Et godt match
I ultimo 2019 valgte Systemate at fokusere sin indsats på softwareløsninger, hvor opkøbet skal understøtte virksomhedens ambitioner om kundernes digitalisering, og være med til at automatisere forretningsprocesser, der taler sammen med forskellige IT-løsninger.

”Systemate valgte da at afdække muligheden for, at finde en ny ejer til vores ERP-forretning, som dels vores medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere kunne være trygge ved og se en fremtid i. Optimate blev ret hurtig vores første valg, og jeg er glad for, at vi i dag kan give stafetten videre til Optimate”, siger CEO for Systemate, Jess Kristensen.

Selvom der hersker usikkerhed i markedet, så var opkøbet en mulighed, som Optimate ikke kunne lade glide ud mellem fingrene. 

"Vi er virkelig glade for det her opkøb. Opkøbet bærer mange synergier med sig, og det er også derfor, vi har foretaget denne investering nu på trods af den igangværende corona-situation”, siger René J. Frøkjær og tilføjer:

"Vi har undervejs i købsprocessen haft vores overvejelser om, hvorvidt vi skulle fortsætte, men det her var for godt til ikke at gennemføre det. Vi har været meget selvsikre omkring, at det var det rigtige valg – og det gælder både omkring medarbejder og kunder”.

Stærke inden for kompleks logistik og produktion
De virksomheder, der i dag er kunder i Systemates ERP-forretning, overgår til Optimate, og vil fremover have muligheden for at drage fordel af en noget større leverance- og supportorganisation.

Begge virksomheder har gennem årene leveret indenfor områderne kompleks logistik og produktion, og dermed er der udover markedsmæssig synergi, også kompetencemæssigt et godt fit mellem de to forretninger. 

”Det at kunne levere præcist, hurtigt og med høj kvalitet har igennem årene været et varemærke for Optimate, og det er samme indtryk vi som konkurrent har af Systemate”, siger René J. Frøkjær.  

Læs også: Coronakrisen giver plads men også hovedbrud for transport- og logistikbranchen

Af samme årsag forventer René J. Frøkjær da også, at sammenlægningen af de to forretninger vil foregå gnidningsfrit. 

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere