08.06.2022  |  SCM 4.0

OnRobot udfordrer markedet med ny palleteringsløsning

Uanset om der skal palleteres emner på 10 gram eller 20 kilo, og uanset hvor man foretrækker robotteknologi fra, skal OnRobots Palletizer smidigt klare automatisere palleteringsarbejdet. Løsningen åbner nye muligheder for at optimere logistikken også i små og mellemstore produktionsvirksomheder.

Der er fortsat et kolossalt urealiseret automatiseringspotentiale for pakning af emner og varer på de 400-500 millioner paller, der årligt bruges alene i Europa i både fremstillingsindustri og mange andre brancher. At realisere dette potentiale og kræver rentable og robuste løsninger, som hurtigt og enkelt og uden at kræve meget plads kan automatisere palleteringsopgaver i alle brancher. Også når opgaverne ændrer sig.

Trenden i fremstillingsindustrien går imod produktion i fleksible celler, forsynet af selvkørende mobile robotter eller AGV, frem for linjeproduktion med pladskrævende rullebånd og store afskærmede robotceller.

Derfor præsenterer danske OnRobot en særdeles brugbar nyhed på sommerens internationale robotmesser Automate i Detroit, USA, og på Automatica i den tyske by München. Her kan de besøgende opleve markedets første komplette og standardiserede robot-palleteringsløsning, som indeholder alle komponenter, der skal bruges til at automatisere pakning af paller og lignende.

Læs også: Rockwell Automation kåret som en af verdens mest etiske virksomheder igen

OnRobot pointerer, at løsningen både er designet til at afhjælpe både lommesmerter og ikke mindst den fysiske belastning ved manuel palletering. Palleteringsopgaver er generelt ensidigt, gentaget arbejde, der ikke anses som attraktive arbejdsopgaver. Det udfordrer derfor arbejdsgiverne, når arbejdskraft skal tiltrækkes og fastholdes, samtidig med at man ikke ønsker at takke nej til nye ordrer og kunder.

”Danske produktionsvirksomheder vinder ordrer på at kunne producere konkurrencedygtigt ved at automatisere opgaver i produktionen af både små og større stykserier.  Med vores teknologi kan arbejdsmiljøet styrkes, fordi medarbejdere kan frigøres fra ensidigt palleteringsarbejde og i stedet løse mere komplekse og værdiskabende opgaver, herunder også robotprogrammering”, siger Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot.

Reduceret cyklustid

Fire intuitive produkter spiller stærkt sammen i den nye fleksible palleteringsløsning, som er kompatibel med de fem største cobot-brands: Doosan, Techman, Universal Robots, Omron og Fanuc:

  • Lift100, en robotelevator med høj payload og ekstra lodret rækkevidde.
  • OnRobots gripper 2FGP20 en unik, alsidig palleteringsgripper med stort vandringsområde, som kan håndtere tunge og åbne kasser, hyldeklare produkter samt andre emner, der ikke kan håndteres med traditionelle vakuum-grippere.
  • Pallet Stationmed et digitalt “palle tilstede”-signal.
  • OnRobot palleteringssoftware

OnRobots komplette palleteringsløsning kan tilpasses de mange forskellige parametre, der ellers kan gøre palletering til en kompleks opgave at automatisere: Kassestørrelse, pallestørrelse, kassemønster, gripper, robotmonteringshøjde og distance i forhold til pallen. Softwaren sørger for en automatisk optimering af robotbevægelser reducerer cyklustid og forlænger udstyrets levetid.

I og med, det er en elektrisk løsning, kan den tages i brug straks efter udpakning uden den kompleksitet og de omkostninger, der følger med ekstern lufttilførsel.

”Det er så nemt at installere al hardware og software, når du laver den indledende opsætning af cellen. Og den grafiske brugergrænseflade gør det muligt selv for ikke-erfarne programmører at programmere en komplet palleteringsløsning”, siger Adrián Pérez Martínez, CTO & Co-Founder hos Neobotik, en spansk integrator, som har fået lejlighed til at teste OnRobot Palletizer før produktlanceringen.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere