15.07.2020  |  Branchenyt

Nyt strategisk partnerskab skal styrke transportsektorens grønne omstilling

Et strategisk samarbejde mellem Spirii, som laver innovative ladeløsninger til elbiler, og Danmarks Grønne Investeringsfond accelererer den grønne omstilling af transportsektoren i Danmark. Med en betydelig kapitaltilførsel kan Spirii skalere forretningen yderligere i hele Norden.

Ladeinfrastruktur og enkle digitale kundeløsninger er afgørende for, at Danmark kan nå målsætningen om 70 procents reduktion af CO2-udledningen.

Læs også: Regeringen indgår aftale om flere ladestandere og grønnere erhvervstransport

Uden nye tiltag forventes transportsektoren nemlig at udlede cirka 13 millioner tons CO2 i 2030.

Det svarer til knap en tredjedel af Danmarks samlede drivhusgasudledninger, hvoraf vejtransporten vil stå for mere end 90 procent.

Fra 2030 vil regeringen sætte en stopper for salg af nye benzin- og dieselbiler, og der skal således langt flere elbiler på de danske veje.

"Det er helt afgørende for at indfri de grønne ambitioner, at der kommer flere elbiler på de danske veje. Men skal vi have flere til at vælge elbiler, skal vi udvide ladenetværket både i det private og offentlige rum og samtidig sikre enkel og åben adgang for alle elbilister. De dyre abonnementsordninger er fortid. En finmasket og åben ladeinfrastruktur, som enkelt kan tilgås via en app til konkurrencedygtige strømpriser, bliver en gamechanger", siger founder og CEO i Spirii Tore Harritshøj og tilføjer: ”Med den nye kapitaltilførsel kan vi nu udbrede vores løsninger hurtigere og til et større marked”.

Spiriis ladeløsning til elbiler består af både intelligent ladeudstyr og egenudviklet software, Spirii Connect, som blandt andet muliggør styring og balancering af de opladninger, der foretages på ladestanderne.

På den måde kan man sikre, at den tilgængelige strømkapacitet udnyttes bedst muligt, og at man kan oplade flere elbiler ved brug af færre ampere.

Et afgørende skridt
Derudover har Spirii udviklet en digital opladnings- og betalingsplatform, Spirii Go, der tilbyder roaming i hele Europa og gør det muligt for brugere at oplade og betale direkte via app.

"I Danmarks Grønne Investeringsfond er vi meget glade for, at vi med vores lån til Spirii kan være med til at sikre etableringen af en dansk infrastruktur, så vi kan få markant flere elbiler på vores veje. Med udfasningen af fossil persontransport tager vi et afgørende skridt i den nødvendige grønne omstilling. Med vores lån til Spirii er vi med til at sikre, at de kan skalere deres forretning - også uden for Danmark", siger Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Der har været gang i væksten siden etableringen af Spirii i 2019. Virksomheden er allerede blandt de største i Danmark på markedet for ladeløsninger, og efterspørgslen på Spiriis løsninger stiger støt.

Samtidig med, at Danmarks Grønne Investeringsfond yder et lån til Spirii, har AURA Energi netop indskudt et større beløb i virksomheden.

”Vi ser et stort potentiale i området for ladestandere, ikke mindst i relation til den markante stigning i antallet af elbiler, som vi ser frem mod i de kommende år. Vores investering i Spirii flugter godt med vores e-mobility-strategi og et ønske om at være endnu mere synlige i den grønne omstilling. Vi har store forventninger til vores aftale med Spirii, som vi har et godt indtryk af, da vi i forvejen har et partnerskab”, siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i AURA Energi.

Både virksomheder, boligforeninger og kommuner kan med Spiriis løsning tilbyde medarbejdere og beboere en ladeløsning til elbiler.

Læs også: Der mangler grønne gulerødder i transporten

Spiriis ladeløsninger sælges til både private, virksomheder, kommuner og boligforeninger gennem AURA Energi, installationsvirksomheden Intego og FDM.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere