11.06.2021  |  Innovation

Nyt sikkerhedssystem til bomlifte giver helt nye muligheder

Manitou har lanceret sikkerhedssystemet Latchways Fall Protection til sine største bomlifte, som gør det muligt at arbejde udenfor mandskabskurven uden at gå på kompromis med sikkerheden. STARK har allerede købt systemet, som har været efterspurgt i mange år, til deres udlejningsservice.

Hidtil har det af sikkerhedsårsager været absolut forbudt at forlade mandskabskurven, når man arbejdede i højderne. Alt arbejde på eksempelvis et tag skulle foregå fra kurven, hvilket heller ikke var den optimale løsning. 

Den problematik er nu overflødig med præsentationen af et nyt sikkerhedssystem fra Manitou. Systemet hedder Latchways Fall Protection, og det gør det muligt for en person at forlade liften, mens man arbejder på et tag. Systemet er tilgængeligt hos Scantruck A/S, der er dansk importør og forhandler af Manitou. 

Ved anvendelse af Latchways Fall Protection er personen i kurven udstyret med en H-sele, som er fastgjort inde i kurven. Ønsker man at forlade kurven, kan man fastgøre H-selen med en ny faldsikring til en solid stålwire, der er monteret med kraftige beslag på ydersiden af kurven. 

Læs også: Cirkulære sikkerhedssko med omvendt logistik

Efter at have afsikret sig inde i kurven kan man nu bevæge sig ud af kurven og ud på et tag eller lignende, samtidig med at man fortsat er forsvarligt sikret. Hermed kan man nu med større bevægelsesfrihed arbejde - uden at der er slækket på sikkerheden. 

Systemet henvender sig til alle, som i kortere eller længere perioder har opgaver i højden, og den første Manitou lift med Latchways Fall Protection - en model 280TJ - er allerede leveret. Kunden er STARK, der er Danmarks største forhandler og leverandør af byggematerialer og -maskiner, og liften indgår nu i deres udlejningssortiment. 

”I de 30 år jeg har været i udlejningsbranchen, har et system som dette været efterspurgt. Når man arbejder fra en mandskabskurv i højden, har det altid været et ønske at kunne forlade kurven på forsvarlig vis. Det er meget nemmere eksempelvis at rette nogle tagsten eller tagplader, hvis man kan arbejde sikkert direkte på taget, og ikke skal løse opgaven inde fra kurven. Den mulighed har man nu med det nye Manitou system. Det er virkelig noget, som markedet har efterspurgt”, siger Henrik Osbæck, Head of Rental i STARK. 

Årelang efterspørgsel 

Frem til lanceringen af det nye sikkerhedssystem krævede det lange arme og hang til ubehagelige arbejdsstillinger for at arbejde fra en mandskabskurv. Sikkerheden var helt i orden, men på bekostning af effektivitet og komfort. 

”Det er ganske enkelt nemmere fysisk at arbejde på taget end at arbejde ud gennem kurven. Skal man blive i kurven, skal man række rigtig langt ud, og det er hverken optimalt eller behageligt. Det er faktisk rigtig svært at arbejde effektivt og komfortabelt i sådan en situation”, mener Henrik Osbæck. 

Læs også: Tilkaldesystem skaber større sikkerhed for lagerarbejdere såvel som chauffører

”Efterspørgslen på et system som Latchways Fall Protection er bestemt til stede, og den er stor. Jeg vil mene, at eksempelvis næsten enhver murer, der i dag udfører reparationer fra en lift, vil have gavn af dette nye Manitou system. Det gør det meget, meget nemmere at udføre sine opgaver”, tilføjer han. 

Den nye 280TJ lift med det nye system har fået base i Starks afdeling i Frederiksberg, hvilket er meget central i forhold til Starks kunder i og omkring København. Den er allerede booket, og Henrik Osbæck har været fremsynet og bestilt endnu en 280TJ med Latchways Fall Protection, som forventes at ankomme i maj måned. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere