12.09.2019  |  Branchenyt

Nyt pakkeboksanlæg i Aarhus og logistikcenter i Göteborg skal styrke PostNord

Tirsdag åbnede PostNord Danmarks største pakkeboksanlæg i Aarhus, som skal være med til at gøre hverdagen lettere for pakkemodtagere. Samtidig offentliggjorde PostNord TPL, at de sammen med Landvetter Logistik Center skal opføre et nyt logistikcenter i Sverige.

PostNord prøver at følge med udviklingen inden for pakkeudlevering og -logistik. Derfor rettede virksomheden tirsdag fokus mod nye tiltag på begge sider af Øresund.

Læs også: Zalando og PostNord vil bruge privatpersoner som pakkecentraler

Mens PostNord i Danmark åbnede landets største pakkeboksanlæg på Banegårdspladsen i Aarhus, kunne selskabets tredjepartslogistikvirksomhed, PostNord TPL, i Sverige offentliggøre, at de har indgået en aftale med Landvetter Logistik Center om at opføre et nyt logistikcenter ved Göteborg-Landvetter lufthavn.

Med åbningen af pakkeboksanlægget har PostNord nu åbnet 12 nye udleveringssteder i Aarhus i år. På landsplan forventer de at nå op på 500 nye udleveringssteder i år, og når de alle står klar, vil PostNord tilbyde landets største netværk med 2.000 udleveringssteder, lyder det fra koncernen.

”De nye åbninger og de lange åbningstider gør hverdagen lettere for pakkemodtagerne. Vi kommer til at tilbyde aarhusianerne det største antal pakkeudleveringssteder og den bedste tilgængelighed nogensinde”, siger Vibeke Mousing, distriktschef hos PostNord.

Det nye pakkeboksanlæg kan rumme 240 pakker ad gangen, og her kan aarhusianerne hente og sende pakker fra kl. 7.00 til 22.00 alle ugens dage.

Samtidig med åbningen udvides kapaciteten på posthuset hos Føtex Food i Ceres Byen, så de kan udlevere endnu flere pakker. Til gengæld fraflytter PostNord fra postcenteret i Ankersgade, der hidtil har fungerer som pakkeudlevering og udgangssted for en mindre del af de aarhusianske postbude.

Overtager 46.000 kvm.
Mens det danske fokus var rettet mod pakkeudleveringsløsninger, kunne PostNord TPL offentliggøre, at de kommer til at overtage alle 46.000 m2 i Landvetter Logistik Center.

Første etape, der omfatter omkring 20.000 m2, forventes at være klar til indflytning d. 1. juni 2020, mens resten af bygningen forventes klar i løbet af efteråret 2020.

”Vi er inde i en fase med stærk vækst. Sidste år etablerede vi os i Jönköping og byggede nyt i Norrköping, ved årsskiftet overtager vi en ny ejendom i Helsingborg, og med denne satsning vil vi forstærke vores tilstedeværelse ved Göteborg”, siger udviklingschef i PostNord TPL, Mårten Koshko.

Det nye logistikcenter kommer også til at skabe nogle nye arbejdspladser hos PostNord TPL. Det er dog endnu ikke blevet besluttet, hvilke opgaver der skal håndteres i den nye ejendom.

Læs også: 'Dyre og dårlige' PostNord angribes af nyt leveringssamarbejde

Landvetter Logistik Center ejes af de to svenske virksomheder Bockasjö og Swedavia. Bygningen er klassificeret som en Green Building med et lavt energiforbrug, og det vil blive muligt at udstyre bygningen med solceller.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere