18.06.2021  |  Planlægning

Ny politisk aftale skal fremtidssikre elnettet

Indhold fra partner Hvad er dette?

En bred politisk aftale tager første skridt i retning af at sikre, at det danske eldistributionsnet er gearet til fremtidens øgede forbrug af grøn strøm. Aftalen er en del af regeringens kommende elektrificeringsstrategi og skal bidrage til at indfri målet om en 70 procent reduktion i 2030.

Formålet med aftalen er at sikre nye og mere tidssvarende rammer for netvirksomhederne, som skal understøtte fremtidens øgede forbrug af strøm til bl.a. elbiler og varmepumper. Samtidig skal forbrugerne beskyttes mod højere elpriser.

Den gradvise omstilling fra centrale kraftværker til VE-anlæg baseret på sol og vind stiller blandt andet krav til elproduktionen, som skal kunne transporteres over længere afstande. Optimal og effektiv udnyttelse af sol- og vindenergien skal også tænkes ind i fremtidens elnet.

De nye rammer skal derfor stimulere rettidige og effektive investeringer ved at søge en fornuftig balance mellem investeringer i den grønne omstilling, fortsat høj leveringskvalitet og rimelige priser for forbrugerne.

Aftalen introducerer nye muligheder for, at netvirksomhederne kan få tillæg til deres økonomiske rammer. Der etableres blandt andet en ny automatisk indikator samt et ansøgningsbaseret tillæg, som begge skal gælde fra 2024. Indikatorløsningen skal sikre, at netvirksomhedernes forventede meromkostninger ved elektrificeringen automatisk tillægges deres indtægtsrammer.

Der skal desuden foretages en løbende analyse af netvirksomhedernes stigende investeringsbehov.

Mere fra Horten

Horten

www.horten.dk

Horten er en full-service advokatvirksomhed med over 60 års erfaring, 350 medarbejdere og med kontorer i Hellerup, Herning og Aarhus. Vi bruger vores solide baggrund og mange tværgående ekspertområder til at skabe resultater for vores kunder. Og vi er allerbedst i sektorer, der er præget af hastig udvikling og intensiv regulering. Som kunde hos Horten st…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere