24.01.2019  |  Branchenyt

Ny motorvej på den sydlige Ring 5-korridor skal lede trafikken uden om København

For at forbedre fremkommeligheden i hovedstadsområdet vil regeringen som led i sit hovedstadsudspil igangsætte en forundersøgelse af en ny motorvej i den sydlige Ring 5-korridor fra Køge til Frederikssundsmotorvejen.

Regeringen vil gerne minimere transporttiden på vejene i Hovedstadsområdet, der er udfordret af stigende trafik og trængsel. Det kan vise sig ikke blot at være en god nyhed for hovedstadsområdets billister, men også for den danske lastbilindustri. I hvert fald har trafikpropper i USA tidligere vist sig at koste branchen dyrt.

Læs også: DI vil prioritere erhvervstrafik i de danske byer

I forbindelse med præsentationen af deres nye hovedstadsudspil, der har bedre fremkommelighed på vejene i hovedstadsområdet i fokus, fortalte regeringen således, at de nu vil igangsætte en forundersøgelse af en ny motorvej i den sydlige Ring 5-korridor fra Køge til Frederikssundsmotorvejen.

”Biltrafikken på Sjælland stiger kraftigt i disse år, og det koster samfundet rigtig mange penge, når vi spilder tiden på at holde i kø”, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og fortsætter:

”Vores undersøgelser viser, at det på sigt ikke vil være nok at udvide de eksisterende motorveje i ringforbindelserne for at afhjælpe det pres, der er på vejene. Derfor vil vi nu undersøge mulighederne for at lave en ny motorvej, der kan lede noget af trafikken uden om København”, siger han.

Fakta:

  • Ring 5-korridoren er op til en kilometer bred og er ca. 60 kilometer lang.
  • Formålet med forundersøgelsen af en sydlig Ring 5 er at finde et eller flere relevante forslag, som medvirker til at afhjælpe dagens trafikale problemer, mens miljømæssige forhold og lokale udviklingsplaner søges tilgodeset. Den skal desuden danne grundlag for en efterfølgende VVM-undersøgelse.
  • Det vil blive nedsat et teknikerudvalg bestående af staten, de berørte kommuner og regionen for at give alle parter mulighed for at følge undersøgelsen.
  • Både forungersøgelsen af motorvejsstrækningen og planlægningsundersøgelsen i den nordlige del af Ring 5 vil kunne gennemføres på to år.

Kilde: Transport-, Bygnings-, og Boligministeriet.

Motorvej placeres i Ring 5-korridoren
Den nye motorvej skal placeres i det, der kaldes Ring 5-korridoren, som løber fra Køge til Helsingør. Korridoren har siden 1982 været en del af den bindende fysiske planlægning for infrastrukturen i hovedstadsområdet.

Forundersøgelsen vil omhandle den sydlige del af korridoren fra Køge til Frederikssundsmotorvejen og vil blive finansieret af staten og de omkringliggende kommuner i fællesskab.

Læs også: Bliver Køge et europæisk trafikknudepunkt?

Da der ikke hidtil har været lokal opbakning til at en ny motorvejsforbindelse i den nordlige del af Ring 5-korridoren, igangsættes her i stedet en planlægningsundersøgelse med det formål at se på mulighederne for at indsnævre korridoren. Den nuværende arealreservation begrænser nemlig mulighederne for bebyggelse i området.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere