27.04.2016  |  Lager & distribution

Amerikanske trafikpropper er dyrt for lastbiltransport-industrien

Indhold fra partner Hvad er dette?

Trafikpropper på de amerikanske highways har kostet knap 50 milliarder dollars i driftsomkostninger for lastbiltransport-industrien i 2014, viser en ny analyse.

Trafikpropper er ikke bare en hamrende irriterende tidsrøver, det er også en virkelig bekostelig affære for den amerikanske lastbiltransport-industri. Flere af strækningerne på de amerikanske highways er nemlig så overbelastede, at det i 2014 betød en meromkostning på knap 50 milliarder dollars (knap 330 milliarder kroner) for den amerikanske lastbiltransport-industri. Det viser en ny analyse fra The American Transportation Institute (ATRI), skriver SupplyChain24/7.

Læs også: England vil testkøre førerløse lastbiler

Af analysen fremgår det ligeledes, at forsinkelser på grund af proppede veje førte til mere end 728 millioner timers tabt arbejdsproduktivitet. Det svarer til, at 264.500 lastbilchauffører sidder inaktive i et helt arbejdsår. For en lastbil, der årligt kører 150.000 miles (svarende til godt 240.000 km), vil de overbelastede veje medføre en gennemsnitlig merudgift på 26.625 dollars (mere end 175.000 kroner).

Analysen dokumenterer også, hvor i USA det står værst til. I flere stater har man oplevet øgede omkostninger på mere end én milliard dollars grundet overbelastning af vejnettet. Allerværst står det til i Florida og Texas, der hver har oplevet øgede omkostninger på mere end fire milliarder dollars.

Læs også: Selvkørende lastbiler ruller nu på offentlig vej

Ikke uventet er trafikpropperne allerværst nær storbyerne. 

-SSM

Tags: , Trafikpropper

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere