26.05.2016  |  Lager & distribution

Bliver Køge et europæisk trafikknudepunkt?

Henrik Sass Larsen (S) vil have en kombiterminal til Køge med henblik på at gøre den sjællandske by til et trafikalt midtpunkt.

Er det Køge, der skal være Sjællands europæiske logistikknudepunkt? Ifølge Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen er svaret helt naturligt 'ja'. 

Gruppeformanden vil af samme grund arbejde for, at der bliver opført en kombiterminal i Køge, skriver Sjællandske Medier. Kombiterminalen kan omlaste gods mellem jernbane, skibstrafik og lastbil.

”Køge er blevet det trafikale midtpunkt mellem Nordeuropa og Skandinavien. Der mangler man kun en ting, for at dette er helt fuldendt, og det er kombiterminalen”, siger Henrik Sass Larsen til Sjællandske Medier og fortsætter:

”Vi vil have undersøgt, hvad den reelt koster, og hvordan vi kan finansiere den. Så vil vi sætte den ind på ønskesedlen over anlægsarbejder, så den er klar den dag, hvor Femern-forbindelsen måtte blive færdig”.

Læs også: Femernforbindelse vedtaget – DI jubler

Femern-tunnelen kommer til at forbinde Rødbyhavn og Puttgarden og skærer dermed transporttiden mellem Tyskland og Danmark ned til ti minutter i bil og syv minutter i tog. Det vil tage 8,5 år at bygge forbindelsen.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere