19.02.2021  |  SCM 4.0

Ny forening: Mere AIDC-teknologi ind i erhvervslivet!

AIDC Denmark er en nystiftet forening, der har til formål at udbrede viden om automatisk information og datafangst i Danmark. Foreningen er blevet til på baggrund af, at to eksisterende foreninger lagde sig sammen. Forhåbningen er, at den nye forening spænder bredere og kan tiltrække flere forskellige typer af medlemmer.

I dag bruges AIDC-teknologier, der hvor der er brug for en scanbar unik-ID, som tilfældet eksempelvis er ved trådløse betalinger, rejsekort, biblioteksbøger, på hospitaler til at holde styr på medicinsk udstyr, i tøjbutikker til at holde styr på tøjet og mange flere steder i vores samfund. Men selvom AIDC-teknologier er mere udbredt end de fleste tænker over, kunne disse teknologier sagtens udnyttes af langt flere, mener Henrik Granau, bestyrelsesformand for AIDC Denmark.

Læs også: Indspark: AIDC på danske hospitaler bruges til datafangst

”Alt for mange virksomheder og organisationer kender slet ikke til potentialerne i AIDC-teknologien, og det hæmmer virksomhedernes konkurrenceevne og foringer kvaliteten i den offentlige sektor. Stort set alle danske virksomheder, der ikke allerede arbejder med AIDC-teknologier og samtidig håndterer et stort antal varer, kan opnå en økonomisk fordel ved at implementere teknologien alene gennem hurtigere lageroptællinger”, siger han i en pressemeddelelse. 

For at sikre at dansk erhvervsliv udnytter mulighederne ved AIDC-teknologien, har de to netværk RFID i Danmark og AIM Denmark slået sammen for at kunne nå ud til et brede publikum. Begge beskæftigede de sig med forskellige teknologiske grene af automatisk identifikation og datafangst.

”Med dannelsen af AIDC Denmark samles viden om alt automatisk identifikationsteknologi under samme paraply. Vi håber, at vi med det udvidede fokus kan appellere endnu bredere og tiltrække flere medlemmer. For jo flere vi er, jo klogere bliver vi. AIDC Denmark er nemlig et vidensdelingsnetværk, hvor medlemmerne udveksler erfaringer, danner samarbejder og lærer af hinanden på tværs af sektorer og brancher”, siger Henrik Granau.

Læs også: Digital logistikløsning gør vaccinationsprocessen sikrere

I alt har AIDC Denmark 50 medlemmer, der er flyttet med over fra de tidligere foreninger.

Udover at AIDC Denmark ønsker at forløse det teknologiske potentiale i private virksomheder og offentlige instanser, vil foreningen også stå til rådighed over for politikere, uddannelsesinstitutioner og journalister, der søger viden om automatiske identifikationsteknologier. Endelig vil foreningen forsøge at skabe en dybere forståelse for teknologien og bidrage med faktuelle oplysninger i den debat, der bliver affødt af de teknologiske muligheder: 

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere