04.11.2019  |  Lager & distribution

Nu opsætter PostNord sine Nærbokse i hele landet

PostNord og Swipbox sætter turbo på opsætningen af Nærboks efter testperiode. I løbet af de næste seks måneder skal 2.000 pakkebokse sættes op i hele landet, og på sigt er målet 10.000 af slagsen.

Efter et vellykket pilotprojekt i Kolding og Sønderborg, vil PostNord og SwipBox nu fremskynde opsætningen af den nye pakkeinfrastruktur Nærboks.

Læs også: PostNord åbner 500 nye udleveringssteder

”Vi har testet Nærboksen i Kolding og Sønderborg kommuner, og den er blevet taget rigtig godt imod af borgerne i de to kommuner. Derfor er vi nu klar til at gå videre med den nye pakkeinfrastruktur til hele landet. Med sine placeringer tæt på hvor danskerne færdes og bor, kommer Nærboksen til at sætte nye standarder for, hvor let og bekvem pakkeudlevering kan gøres. Det er døgnet rundt, og lige når det passer kunden,” siger adm. direktør i PostNord Danmark, Peter Kjær Jensen.

E-handlen i Danmark er fortsat inde i en enorm vækst, hvilket har fået de to logistikselskaber til at udbygge kapaciteten, så de mange pakker, der bestilles online, kan blive håndteret.

På seks måneder skal 2.000 pakkebokse opsættes i hele landet, men målet er at gøre netværket tættere og tættere, til op mod 10.000 Nærbokse er på plads rundt om i hele Danmark. Konceptet er, at danskerne skal have mulighed for at hente pakker døgnet rundt, tæt på, hvor de bor.

Et åbent pakkenetværk
Nærboks er et åbent pakkenetværk, og ambitionen er at alle danskerne skal kunne hente sine pakker i en Nærboks, uanset hvilken pakkeleverandør der leverer pakken. Udover PostNord udleverer DHL også pakker i Nærboksene, og flere aktører er på vej.

”Nærboks er en borgernær løsning, der hverken kræver strøm eller internetforbindelser - og som derfor er nem at sætte op. Testperioden i de to kommuner er gået utrolig godt, og vi har lært en masse. Vi er derfor nu helt klar til at rulle netværket ud til glæde for alle danskere, som vi håber, vil tage lige så godt imod det, som borgerne i Kolding og Sønderborg har gjort, siger Allan Kaczmarek, der er administrerende direktør i SwipBox.

Læs også: PostNord og Zalando forlænger logistikaftale med tre år

Nærboks stilles op af selskabet Nordic Infrastructure, der ejes af SwipBox og PostNord i fællesskab. Sidstnævnte oplyser, at konceptet i resten af 2019 vil blive udrullet i primært Storkøbenhavn og Aarhus, mens Randers, Viborg, Vejle, Fredericia, Herning samt byer som eksempelvis Aabybro, Brovst, Løgstør og Fjerritslev kan se frem til at få opstillet Nærbokse i starten af 2020.

- MGC

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere