01.05.2019  |  Innovation

Novo vil have cirkulær forsyningskæde

Medicinalgiganten Novo Nordisk lancerer en ny, ambitiøs miljøstrategi, der bl.a. omfatter nul CO2 fra drift og transport i 2030 og en cirkulær forsyningskæde med et øget indkøb af genbrugte og CO2-neutrale materialer og ressourcer.

Novo Nordisk har taget endnu et skridt i sit CSR-arbejde og præsenteret en ny, ambitiøs miljøstrategi, 'Circular for Zero', der har som ultimativt mål at eliminere den danske medicinalgigants aftryk på miljøet fuldstændig, bl.a. ved at opnå nul CO2-udslip fra drift og transport i 2030.

Læs også: Fem mand til at involvere 14.000 i bæredygtighed

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Strategien indebærer, som navnet antyder, en cirkulær tilgang, hvor Novo vil arbejde på at minimere sit forbrug og forvandle affald til ressourcer, designe og fremstille produkter, så de kan blive indsamlet og genbrugt, og samarbejde med leverandørerne for at integrerer cirkulær økonomi i sin forsyningskæde.

”Over 29 mio. mennesker bruger vores medicin, og fra starten af næste år kan de gøre det med en bevidsthed om, at den er produceret kun ved brug af vedvarende energi. Ved at forpligte os til nul udledninger fra vores drift og transport i 2030, og ved at lægge et cirkulært mindset ned over hele vores forretning, arbejder vi frem mod en dag, hvor vi kan sige, at Novo Nordisk er en virksomhed uden et miljømæssigt aftryk”, siger CEO Lars Fruergaard Jørgensen.

Den nye strategi omfatter tre fokusområder, hvor den cirkulære økonomi skal være det bærende princip for afviklingen. Et af dem er selskabets vidtstrakte supply chain, som skal være cirkulær og danne grundlag for en mere bæredygtig produktion.

Læs også: Novo fylder insulinlagrene inden Brexit

Det indebærer, at Novo vil reducere det miljømæssige fodaftryk fra sin forsyningskæde ved at samarbejde med leverandørerne for at fremme cirkulære forretningsmodeller og ved at øge indkøbet af genbrugte og CO2-neutrale materialer og ressourcer.

I modsætning til nuludledningsmålet fra drift og transport i 2030, så er der indtil videre ikke sat dato på de cirkulære ambitioner.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere