25.01.2019  |  Lager & distribution

Novo fylder insulinlagrene inden Brexit

Verdens største insulinproducent, Novo Nordisk, gør hvad de kan for at sikre, at briterne stadig har adgang til medicin efter en mulig no-deal Brexit.

Den danske medicinalvirksomhed Novo Nordisk, der er verdens største leverandør af insulin, har reserveret ekstra flyplads, så britiske diabetikere ikke kommer til at stå uden medicin, hvis Storbritannien går ud af EU uden en aftale til marts. Det skriver supplychainbrain.com.

Læs også: Brexit giver negative supply chain-effekter

Pinder Sahota, der er virksomhedens general manager i Storbritannien, fortæller, at firmaet forbereder sig på mulige forsinkelser ved grænsen ved, udover at sikre ekstra flyplads, også øger dets lagervarer med over det dobbelte frem mod marts.

”Mens vi har forøget vores lager, så er spørgsmålet, set ud fra et logistikperspektiv, hvor hurtigt vi kan genopfylde det, fordi vi forventer at der kan være forsinkelser. Dette er en stor logistisk udfordring for branchen”, siger Pinder Sahota.

De fleste af virksomhedens produkter skal opbevares køligt inden for en snæver temperaturvariation, hvilket komplicerer logistikudfordringerne.

Et brexit uden en aftale kan betyde liv og død, lyder meldingen fra the European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations.

Industrien har længe advaret mod, at det kan blive et problem, hvis medicinen bliver bremset ved grænsen. Og har forsøgt at appellere til den britiske regering om at prioritere medicinsk forsyning.

Sidste år meldte Novo også ud i en pressemeddelelse, at de samarbejder med Storbritanniens sundhedsministerium om sikring af den medicinske forsyning.

Læs også: Brexit får virksomheder til at flytte forsyningskæder og digitalisere processer

Siden Storbritanniens parlament afviste statsminister Theresa Mays Brexit-aftale, er risikoen for en no-deal Brexit rykket nærmere.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere