11.10.2018  |  Branchenyt

Brexit får virksomheder til at flytte forsyningskæder og digitalisere processer

Brexit har ikke kun negative konsekvenser for virksomheder. Tradeshift fortæller således, at de allerede kan mærke en stigning i ordrer, fordi virksomheder flytter deres forsyningskæder og digitalisere deres processer.

Mange virksomheder frygter de negative konsekvenser, som Storbritanniens udtræden af EU vil få for dem, men de store forandringer, som virksomheder oplever i kølvandet på politiske forandringer som brexit, har i virkeligheden den positive afsmitning, at virksomhederne får stort fokus på, hvor hurtigt de kan flytte deres forsyningskæder og digitalisere deres processer.

Læs også: Transportorganisation: UK bør genoverveje brexit

Det synspunkt har Tradeshifts adm. direktør Christian Lanng, der er en af de virksomheder, der allerede har kapitaliseret på brexit, i hvert fald ifølge Børsen:

"Al den kaos og forandring, der har været omkring samhandel, har faktisk gjort, at vi har haft flere ordrer, end vi normalt har haft," siger han til avisen.

Det er især i England, at Tradeshift har høstet mange kunder, fordi der er så mange forsyningskæder, der flytter sig som resultat af, at engelske virksomheder har udsigt til at vinke farvel til EU's indre marked.

Toldkontrol skaber behov for effektivisering
En af kunderne er en engelsk bilproducent, der har en produktionsfabrik i det sydlige England, hvor de hele tiden får leveret bildele fra europæiske lande til lageret. Ifølge Christian Lanng betyder brexit for bilproducenten, at der kommer toldkontrol af deres lastbiler, som vil lægge 30-35 minutter til hver lastbils passage over den engelske kanal. Det er et problem, når bilproducenten bruger 20 minutter på at producere hver bil.

"Det marginen helt ud på at producere en bil i England, og derfor har de brug for at finde besparelser, hvor de kan," forklarer han til Børsen.

"De vil gerne blive i England, så ved at digitalisere alle processer forsøger de at tage omkostninger nok ud til, at de stadigvæk kan holde en ordentlig profitmargin," siger Christian Lanng videre.

Læs også: Manglende it koster EU's virksomheder milliarder

Dette synspunkt bakker digitaliseringspolitisk chef hos Dansk Industri (DI) Christian Hannibal op overfor Børsen.

"Får virksomhederne digitaliseret deres forsyningskæde, bliver de mere effektive, hurtigere og bedre, og de får måske en viden om deres kunder, fordi de får mere data på dem," siger han.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere