29.05.2015  |  Branchenyt

Manglende it koster EU’s virksomheder milliarder

EU's virksomheder er i fare for at gå glip af 600 mia. euro over det næste årti, hvis ikke der bliver investeret i ny teknologi.

600 milliarder euro. Så mange penge kan EU’s virksomheder gå glip af, hvis de ikke får implementeret den nyeste form for it inden for de næste 10 år. Det skriver Dansk Industri.

Læs også: Stor vækst inden for SCM- og indkøbs-software

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Danmark lægger sig komfortabelt i den gode ende, og det er da også mere i andre dele af EU, at it-implementeringen halter, viser undersøgelsen fra Roland Berger Strategy Consultants. 

”De skandinaviske lande er generelt langt fremme på området, men i mange andre europæiske lande er industrivirksomhederne ikke tilstrækkeligt opmærksomme på behovet for at anvende for eksempel big data”, siger Adam Lebech, direktør i DI ITEK og forklarer, at den tyske industri nu satser stort på big data. 

Læs også: Transportører ruster sig til nye tider

Adam Lebech peger på, at amerikanerne har været markant mindre teknologiforskrækkede, hvorfor væksten også er større på den anden side af Atlanten.

"Den manglende brug af it-teknologi er én af hovedårsagerne til, at USA siden midten af 90´erne har overhalet Europa, når det gælder vækst og produktivitet. Den fejltagelse må vi ikke gentage med fremtidens produktion", siger han.

EU-kommissionen frygter, at 800.000 europæiske it-stillinger ikke kan blive besat grundet manglende kvalificeret arbejdskraft. 

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere