Novo Nordisk gør supersoftware gratis for at booste SMV’ernes produktion

Teknologisk Institut stiller nu sammen med Novo Nordisk et nyt digitalt værktøj til rådighed for danske virksomheder. Værktøjet skal hjælpe med at optimere deres udviklingsarbejde.

Potentialet for danske virksomheder er så lovende, at Industriens Fond har investeret i et treårigt projekt med navnet ”BOOST Væksten” sammen med Teknologisk Institut og Alexandra Instituttet. Foto: Adobe Stock.

25.03.2022

SCM.dk

Novo Nordisk har skabt et digitalt værktøj, der bidrager til at forkorte medicinalvirksomhedens udviklingsarbejde. Nu skal værktøjet bredes ud til danske produktionsvirksomheder – helt gratis. 

Det digitale udviklingsværktøj har fået navnet Brownie Bee. Det er en open source-software, der udnytter opsamlet viden til at vælge det næste mest produktive eksperiment, altså den smarteste vej at gå – ofte blandt titusinder af muligheder.

En af de virksomheder, der allerede har arbejdet med Brownie Bee, er RadiSurf, der producerer overfladebehandling. RadiSurf har ved hjælp af den nye software opnået at forlænge levetiden af deres coating med 140 procent.

Læs også: Teknologisk Institut halverer brugen af nyt plastikpulver på 3D-printere

”Det gik hurtigt op for os, hvor nemt det er at bruge Brownie Bee, fordi man laver ét eksperiment ad gangen. Samtidig er værktøjet særdeles effektivt, fordi det hele tiden vælger det eksperiment, der forventes at være mest produktivt. Det sikrer også, at man ikke låser sig fast og bruger tid på parametre, der ikke betyder noget”, siger Mie Lillethorup, teknologichef ved RadiSurf.

Potentialet for danske virksomheder er så lovende, at Industriens Fond har investeret i et treårigt projekt med navnet ”BOOST Væksten” sammen med Teknologisk Institut og Alexandra Instituttet. Målet er at udbrede det digitale værktøj til danske produktionsvirksomheder, som dermed vil kunne styrke både konkurrencedygtighed og digitaliseringsgrad.

Dem, som udnytter teknologi, vinder på konkurrencen

Brownie Bee er udviklet af medicinalvirksomheden Novo Nordisk og hjælper i dag deres forskere og udviklere med at udvælge de få eksperimenter, der kan give mest ny viden og størst forbedring blandt tusindvis af mulige eksperimenter. Det gør udviklingsarbejdet mere udbytterigt for samme investering. 

Softwaren i Brownie Bee kombinerer ideer fra ældre statistiske metoder til forsøgsplanlægning, fx Design of Experiments (DOE), med moderne maskinlæring. Der ligger derfor velafprøvet matematik bag algoritmen, der allerede har bevist sit værd.

”Vi ved, at virksomheder, der formår at udnytte ny teknologi, bliver mere konkurrencedygtige. Men det er svært at finde tid, penge og kompetencer til at gribe de digitale teknologier på en måde, der skaber værdi. Især i mindre virksomheder er det en stor beslutning at foretage omfangsrige innovationsinvesteringer. Derfor vil vi gerne hjælpe virksomhederne på rette vej”, siger Thomas Hofman-Bang, som er adm. direktør i Industriens Fond.

Læs også: Teknologisk Institut opnår certificering i metal 3D-print: ”Nu taler vi alle samme sprog”

I løbet af det treårige ”BOOST Væksen”-projekt skal det digitale værktøj gøres endnu mere brugervenligt, så det bliver praktisk anvendeligt for danske virksomheder uanset deres digitale modenhed. Alexandra Instituttet får her til opgave at optimere brugerfladen. Samtidig får Teknologisk Institut til opgave at implementere Brownie Bee via en række udviklingsforløb med danske virksomheder.

Som virksomhed har man mulighed for at deltage i et udviklingsforløb med henblik på at implementere Brownie Bee i virksomheden. Oplysninger om udviklingsforløb, arrangementer og andet kan findes på browniebee.dk, der løbende vil blive opdateret.

- KCP

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes – øg resiliensen i forsyningskæden

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

23.12.2024SCM.dk

Indspark: Logistikken omkring kørende teknikere står på tærsklen til en AI-revolution

20.12.2024SCM.dk

Kunstig intelligens vil ikke fjerne behovet for medarbejdere

19.12.2024SCM.dk

Virksomheders hardwarehåndtering er fuld af sikkerhedshuller

18.12.2024SCM.dk

Al analyser sparer robotstartup for en halv million i udvikling

17.12.2024SCM.dk

Identitetstyveri kan være en af de største cybersikkerhedstrusler i 2025

11.12.2024SCM.dk

2025 kan byde på tættere integration mellem produktionsteknologi og it

09.12.2024SCM.dk

Cybersikkerhedstiltag giver konkurrencefordele

09.12.2024SCM.dk

Det digitale er godt i gang med at revolutionere forsyningskæden

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
BV Talks - Om Bæredygtighed

BV Talks er en helt ny webinarrække, hvor du kan høre engagerede fagpersoner med noget på hjerte fortælle om deres passion og dele ud af erfaringer, visioner og måske endda praktiske løsninger.

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Mere sikkerhed - mindre aftryk

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Jagten på at skabe en bedre fremtid

Sådan lyder én af mange spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Grundlæggende objektorienteret programmering

Vil du opkvalificere dine evner inden for objektorienteret programmering? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at designe objektorienterede programløsninger for din virksomhed.

Dato

27.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup