08.06.2015  |  IT

Nordens virksomheder satser på den tredje platform

Nordiske virksomheder investerer benhårdt i den tredje platform. Det er nødvendigt, hvis de skal klare den hårde konkurrence, hvor bruger- og kundeoplevelsen bliver afgørende, viser rapport fra IDC.

Investeringer i it rammer næsten udelukkende den såkaldte 'tredje platform' inden for teknik og løsninger. Det viser en ny rapport om nordiske virksomheders it-investeringer, som analysevirksomheden IDC har udarbejdet i samarbejde med SAP.

Rapporten viser, at markedet bevæger sig mod de fire elementer i den tredje platform: cloud-arkitektur, mobilitet, big data og social business.

Læs også: Ny cloudløsning fra Infor

”Rapporten angiver, at de vækstdrivende faktorer som kundeoplevelse, udvikling af forretningsmodeller og forretningsdrevet innovation først er opnåelige, når it-afdelingen i virksomheden arbejder ud fra en klar fordeling af ansvaret for innovationen", siger Anders Feddersen, country manager hos SAP Danmark til Mynewsdesk.dk. Han uddyber:

"Virksomhedernes it-afdelinger kan derfor have behov for at blive delt op i to – en del som er ansvarlig for infrastruktur og en anden del som er ansvarlig for innovation”.

Læs også: Danske SAP-medarbejdere tilbydes frivillig fratrædelse

Rapporten peger desuden på, at hvis virksomheder skal forberedes til fremtidens udfordringer, kræver det, at de fokuserer på brugeroplevelser, 'tingenes Internet' og mobilitet. For ifølge rapporten er den forberedelse nødvendig, såfremt arbejdsgangen skal digitaliseres yderligere.

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere