20.02.2020  |  Strategi & ledelse

Nordamerikansk opkøb skal styrke Mærsks tilstedeværelse

A.P Møller – Maersk annoncerer, at der netop er indgået aftale om opkøbet af distributions- og logistikvirksomheden Performance Team i USA. Handlen til knap 3,8 mia. kr. skal styrke Mærsks end-to-end-strategi i Nordamerika.

A.P Møller – Maersk er netop kommet til enighed i opkøbet af den amerikansk-baserede oplagrings- og logistikvirksomhed Performance Team.  

Peformance Team er en familieejet virksomhed, der specialiserer sig inden for B2B og B2C distributionsløsninger i detail, engros og e-commerce på 24 forskellige oplagringslokationer. Med aftalen ønsker A.P Møller – Mærsk at styrke sin position som en containervirksomhed, der tilbyder end-to-end supply chain-løsninger for kunderne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Mærsk indgår aftale med Rusland om blockchain-baseret platform

”Med denne overtagelse investerer vi i operationelle kapaciteter, der skal booste vores eksisterende lagrings- og distributionstilbud. Det vil styrke vores evne til at levere produkter og løsninger, der møder kundernes efterspørgsel af E2E supply chain. Med en stærk tilstedeværelse er Performance Team et godt match til A.P Møller – Mærsk, da de støtter vores eksisterende oplagrings- og distributions tilbud i Nordamerika, og vil derfor gøre fremtidig vækst mulig”, siger Vincent Clerc, der er CEO for ocean & logistics-division i Mærsk.

Den globale størrelse for oplagrings- og distributionssektoren estimeres til at være på mere end 200 milliarder dollars, hvor det nordamerikanske ligger på omkring $50 milliarder. A.P Møller – Mærsk ser derfor vækstmuligheder for i branchen, da kun en mindre andel af det totale marked i Nordamerika bliver outsourcet.

Læs også: Sporingsteknologi og blockchain-platforme vinder frem inden for shipping

”Vi går hele vejen for vores kunder, ved at tilbyde nye måder at optimere deres forsyningskæder, vækste deres forretninger og finde nye lager- og distributionsmuligheder. Vi glæder os især over at kunne styrke vores e-commerce kapacitet, da flere af vores detailhandlere forventer en vækst på onlinesalg i 2020 og fremadrettet”, siger Mærsks regional managing director i Nordamerika, Narin Phol.

Købet af Performance Team har en værdi af 545 millioner dollars (knap 3,8 mia. kr.). Selve overtagelsen forventes at være færdiggjort 1. april 2020. Indtil da vil de respektive virksomheder operere uafhængigt af hinanden.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere