20.08.2015  |  Lager & distribution

Nomeco bygger kæmpe lager i Køge

Med en investering på over en halv milliard kroner bygger medicinalgrossisten Nomeco et stort lager i Skandinavisk Transport Center (STC) i Køge.

Nomeco, der leverer medicin til apoteker, sygehuse og medicinalbranchen, bygger et stort medicinlager i Skandinavisk Transport Center (STC) i Køge. Dermed forstærker den østsjællandske by sin position som knudepunkt for erhvervslivet og giver mulighed for endnu flere logistikjobs. Det skriver Århus Stiftstidende.

Læs også: Effektive pluk med iPad-lagerapp

Medicinalgrossistens investering lyder på over en halv milliard kroner, og lageret, der skal stå klar om godt to år, skal ligge på en grund på 100.000 kvadratmeter.

”Placeringen er perfekt – både med hensyn til geografi og infrastruktur. Vores nye faciliteter skal være centrallager for den internationale medicinalindustri i hele Norden. Lægemidlerne kommer typisk sydfra og skal distribueres videre mod nord, og vores nye lager placeres naturligt ved indgangen til Norden, ikke mindst når den nye Femern Bælt-forbindelse måtte stå klar”, siger logistikdirektør Per Hansen fra Nomeco til Århus Stiftstidende.

Det nye lager bliver fuldautomatisk i over 30 meters højde med plads til mere end 50.000 paller. Det forventes, at der kan håndteres lægemidler til en værdi af mindst 11 milliarder kroner inklusive leverancer til de nordiske lande på lageret.

Nomeco forventer at få 170 arbejdspladser inklusive tilknyttede kontorer på det nye lager i Køge. Det skyldes dels nye aktiviteter i forbindelse med selskabets tværnordiske satsning, og dels at der skal flyttes funktioner fra det fyldte hovedkontor i Københavns sydhavn samt fra lagre i Brøndby og andetsteds i Køge.

Læs også: Store besparelser med lagerstyring

Allerede i foråret løftede den tyskejede grossist sløret for sine planer om at bygge Nordens største lægemiddellager, der skal stå færdig i slutningen af 2017.

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere