18.09.2019 | Branchenyt
Nestlé vil være klimaneutral inden 2050
Fødevaregiganten Nestlé vil være helt fri for CO2-udledning inden 2050. Derfor planlægger virksomheden nu fremover udelukkende at bruge vedvarende elektricitet samt andre store forandringer, der vil kunne mærkes over hele forsyningskæden.
I løbet af de næste to år vil Nestlé fastlægge en tidsbunden plan, der inkluderer foreløbige mål, som er i overensstemmelse med Paris-aftalen. Foto: Nestlé
I fremtiden vil Nestlé udelukkende bruge vedvarende elektricitet til sine fabrikker, lagre, logistik og kontorer.
Læs også: Nestle effektiviserer forsyningskæden og fyrer 360 ansatte
Det annoncerede fødevarevirksomheden d. 12. september som et af de tiltag, der skal gøre Nestlé helt udledningsfri i 2050.
Dermed forpligter virksomheden sig til målet i Parisaftalen, om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader. Nestlé vil ligeledes underskrive ‘Business Ambition for 1.5°C' inden FN’s klimatopmøde d. 23. september.
"For at tilpasse vores mål til 1,5 °C-vejen forvandler vi vores fabrikker og øvrige drift. Det vil føre til et stort skift i, hvordan vores ingredienser produceres og fremskaffes. Vi har brug for vores leverandører til at gå med os på denne rejse. Opgaven er enorm, men vi er fast besluttet på at få det til at ske”, siger koncern- og driftsdirektør i Nestlé, Magdi Batato.
I dag bruger en tredjedel af Nestlé-fabrikkerne 100 procent vedvarende elektricitet, men fremover vil de altså øge brugen af energi fra fornybare kilder yderligere. Det skal også ske ved at give leverandører mulighed for at investere i ny infrastruktur som fx vind- og solcellefarme.
Allerede på vej mod 'netto nul'
I løbet af de næste to år vil Nestlé fastlægge en tidsbunden plan, der inkluderer foreløbige mål, som er i overensstemmelse med 1,5 °C-vejen.
"Vi løber tør for tid i kampen for at undgå de værste effekter af den globale opvarmning. Derfor sætter vi en dristigere ambition om at nå frem til en fremtid, hvor vi netto ikke udleder drivhusgasser – det, vi kalder ’netto nul’”, siger adm. direktør for Nestlé, Mark Schneider, og fortsætter:
”Når vi udnytter Nestlés globale ressourcer og branchekendskab ved vi, at vi kan gøre en forskel i betydelig skala. Vores rejse til netto nul er allerede begyndt. Nu fremskynder vi vores indsats”.
Udover overgangen til vedvarende elektricitet har Nestlé allerede nu sagt, at de vil arbejde på at fremskynde ændringen/transformationen af produkterne i overensstemmelse med forbrugertendenser og forbrugervalg og forøge sine initiativer i landbruget for at absorbere mere kulstof.
Læs også: Store virksomheder sparer over 80 mia. kr. på mindre CO2 i forsyningskæderne
Med sin 2050-ambition vil Nestlé løbende arbejde med at reducere drivhusgasudledninger på tværs af virksomhedens værdikæde. Nestlé effektiviserer sine distributionsnetværk og lagre ved at optimere ruter for at reducere brændstofforbruget og for at reducere CO2-emissionerne.
- JMA
Innovation

Cirkulær elektronik er en gamechanger for miljøet
Man kan spare helt op til 91 procent CO2, 97 procent vand og 80 procent e-affald, hvis man køber genanvendt elektronik i stedet for ny. Det konkluderer en ny livscyklusanalyse, som Refurbed – en af Europas største markedspladser for genanvendt elektronik – har fået foretaget af det anerkendte forskningsinstitut Fraunhofer.
Innovation

Aalborg havn sætter skub på udvikling af grønne brændstoffer
Snart flytter Aalborg Universitet et testanlæg fra universitetscampus til erhvervsområdet på Aalborg havn, som et vigtigt bidrag til at realisere storskalaproduktion af fremtidens grønne brændstoffer som e-metanol og brint. Anlægget står klar i august og området kan efter planen håndtere yderligere fire testanlæg og anvendes af kommercielle aktører.
E-handel

Netbutikker skal være på tæerne med nye emballageregler
Fra 2025 skal danske virksomheder selv betale for håndteringen af deres emballage, men allerede fra 2024 skal virksomhederne registrere og indberette deres emballageforbrug. Især e-handlerne skal være opmærksomme på de nye regler.
Strategi & ledelse

Unge er tro mod egne værdier i valg af job
Seks ud af ti unge under 29 år har takket nej til en arbejdsopgave på baggrund af deres personlige eller etiske overbevisning. Det er til trods for, at halvdelen af denne årgang angiver at leve fra lønseddel til lønseddel. Det viser årets ungeundersøgelse fra Deloitte.
IT

Danske havne- og logistikvirksomheder skal skrue op for cybersikkerheden
Cyberkriminalitet er trussel nummer ét mod danske havne- og logistikvirksomheder, lyder det i ny rapport. Risici bliver højere i takt med, at virksomheder digitaliserer med nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens, big data med mere. Der er stort behov for fokus på it-sikkerhed og robusthed tidligt i digitaliseringsudviklingen, lyder det fra ekspert, som her præsenterer tre anbefalinger.
Strategi & ledelse

Arbejdsgivere frasorterer ældre jobansøgere
Flere og flere seniorer oplever aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet. Alder er den faktor, der diskrimineres allermest på, når arbejdsgivere skal ansætte nye medarbejdere.