18.09.2019  |  Branchenyt

Nestlé vil være klimaneutral inden 2050

Fødevaregiganten Nestlé vil være helt fri for CO2-udledning inden 2050. Derfor planlægger virksomheden nu fremover udelukkende at bruge vedvarende elektricitet samt andre store forandringer, der vil kunne mærkes over hele forsyningskæden.

I fremtiden vil Nestlé udelukkende bruge vedvarende elektricitet til sine fabrikker, lagre, logistik og kontorer.

Læs også: Nestle effektiviserer forsyningskæden og fyrer 360 ansatte

Det annoncerede fødevarevirksomheden d. 12. september som et af de tiltag, der skal gøre Nestlé helt udledningsfri i 2050.

Dermed forpligter virksomheden sig til målet i Parisaftalen, om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader. Nestlé vil ligeledes underskrive ‘Business Ambition for 1.5°C' inden FN’s klimatopmøde d. 23. september.

"For at tilpasse vores mål til 1,5 °C-vejen forvandler vi vores fabrikker og øvrige drift. Det vil føre til et stort skift i, hvordan vores ingredienser produceres og fremskaffes. Vi har brug for vores leverandører til at gå med os på denne rejse. Opgaven er enorm, men vi er fast besluttet på at få det til at ske”, siger koncern- og driftsdirektør i Nestlé, Magdi Batato.

I dag bruger en tredjedel af Nestlé-fabrikkerne 100 procent vedvarende elektricitet, men fremover vil de altså øge brugen af energi fra fornybare kilder yderligere. Det skal også ske ved at give leverandører mulighed for at investere i ny infrastruktur som fx vind- og solcellefarme.

Allerede på vej mod 'netto nul'
I løbet af de næste to år vil Nestlé fastlægge en tidsbunden plan, der inkluderer foreløbige mål, som er i overensstemmelse med 1,5 °C-vejen.

"Vi løber tør for tid i kampen for at undgå de værste effekter af den globale opvarmning. Derfor sætter vi en dristigere ambition om at nå frem til en fremtid, hvor vi netto ikke udleder drivhusgasser – det, vi kalder ’netto nul’”, siger adm. direktør for Nestlé, Mark Schneider, og fortsætter:

”Når vi udnytter Nestlés globale ressourcer og branchekendskab ved vi, at vi kan gøre en forskel i betydelig skala. Vores rejse til netto nul er allerede begyndt. Nu fremskynder vi vores indsats”.

Udover overgangen til vedvarende elektricitet har Nestlé allerede nu sagt, at de vil arbejde på at fremskynde ændringen/transformationen af produkterne i overensstemmelse med forbrugertendenser og forbrugervalg og forøge sine initiativer i landbruget for at absorbere mere kulstof.

Læs også: Store virksomheder sparer over 80 mia. kr. på mindre CO2 i forsyningskæderne

Med sin 2050-ambition vil Nestlé løbende arbejde med at reducere drivhusgasudledninger på tværs af virksomhedens værdikæde. Nestlé effektiviserer sine distributionsnetværk og lagre ved at optimere ruter for at reducere brændstofforbruget og for at reducere CO2-emissionerne.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere