26.08.2019  |  Branchenyt

Nestlé effektiviserer forsyningskæden og fyrer 360 ansatte

Nestlé forventes i alt at fyre omkring 4.000 ansatte som led i omstillingen til en ny forretningsmodel, hvor virksomheden dropper levering af is og frysepizzaer direkte til forretningerne.

I maj meddelte Nestlé USA’s CEO, Steve Presley, at virksomheden vil bevæge sig væk fra at levere vare direkte til forretninger (DSD-metoden).

Læs også: Ny blockchain-standard skal skabe effektivitet i forsyningskæderne

Ifølge Supply Chain Dive vil de i stedet fremover selv kun stå for leveringen af is og frysepizzaer til detailhandleres lagre, der derfra selv får ansvaret for at levere disse varer til forretningernes hylder.

Denne strømlining af forretningsmodellen betyder samtidig, at Nestlé nu har sat gang i en større fyringsrunde, der primært kommer til at ramme virksomhedens ansatte inden for forsyningskæden.

I første omgang har Nestlé fritstillet 360 ansatte, hvor de har fundet mellem 56 og 85 ansatte i hver af de fem amerikanske delstater Arizona, Colorado, Kansas, Washington og Florida.

Forventes at fyre otte procent af arbejdsstyrken
De 360 fyringer er dog kun begyndelsen. I alt forventes det, at Nestlé kommer til at afskedige omkring 4.000 ansatte. Det svarer ifølge Bloomberg til næsten otte procent af virksomhedens samlede amerikanske arbejdsstyrke.

Nestlé forventer at bruge omkring 500 mio. dollar (ca. 3,3 mia. kr.) på omstillingen væk fra DSD. At droppe DSD-strategien er mere omkostningseffektivt og en mere simpel måde at arbejde med detailhandlere på, men det kræver samtidig, at Nestlé er villig til at ligge noget af ansvaret for vareleveringen over på andres skuldre.

”Ved at drage fordel af bredden og dybden i vores eksisterende frosne lagernetværk, kan vores detailkundepartnere bedre udnytte deres eksisterende netværk. Forandringerne er win-win for både Nestlé og vores kunder”, sagde Steve Presley i maj.

Læs også: Undervisere blev danmarksmestre i effektiv forsyningskæde

Direktøren sagde samtidig, at beslutningen om at fyre så mange ansatte skete efter grundige overvejelser. Alle omfattede ansatte er ifølge et notat allerede blevet informeret om deres fratrædelsesdag.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere