19.02.2018  |  Sourcing

Store virksomheder sparer over 80 mia. kr. på mindre CO2 i forsyningskæderne

Ifølge en ny undersøgelse fra CDP, har en stribe selskaber i sværvægtsklassen sænket deres leverandørrelaterede CO2-udslip med 551 mio. ton, hvilket har sparet dem 14 mia. dollars.

58 virksomheder har fundet vej til den anden udgave af miljøkommunikationsorganisationen CDPs Supplier Engagement leader board på baggrund af deres indsats for at mindske CO2-fodaftrykket i deres omfattende forsyningskæder.

Læs også: Føde- og drikkevaregiganter vil styrke forsyningskæden

Selskaberne tæller storaktører som Apple, Honda, Microsoft, Nestlé, Rolls Royce og Unilever, og sammenlagt har 4.800 af deres leverandører skåret 551 mio. ton kuldioxid af deres udledninger i 2017, svarende til mere end hele Brasiliens udslip i 2016. Som følge af denne CO2-reduktion, har virksomhederne rapporteret om besparelser på i alt 14 mia. dollars (godt 83,5 mia. kr.).

Samtidig noterer CDP i stigning i antallet af virksomheder, der er opmærksomme på vandsikkerhed i deres forsyningskæder, hvilket ifølge organisationen har ført til, at 15 procent flere leverandører har offentliggjort data om vandforbrug til deres kunder gennem CDP i 2017. Derudover er selskaber som Klabin, L'Oréal og McDonald’s blandt de første til at arbejde sammen med CDP for at stoppe afskovning.

I rapporten Closing the Gap: Scaling up sustainable supply chain practices, som er CDP’s globale supply chain-undersøgelse for 2018, har organisationen udvalgt og anerkendt 58 virksomheder – dobbelt så mange som sidste år – ud af en pulje på over 3.300, på baggrund af deres arbejde med leverandører for at reducere udledninger og minimere miljørisici i deres forsyningskæder.

Ros til Frankrig, Japan og de amerikanske virksomheder
Som nævnt er den amerikanske softwaregigant Microsoft blandt de fremhævede på CDP’s leader board, og her er man glade for anerkendelsen i forhold til arbejdet med at mindske udslip, forbedre energieffektivitet og håndtere vandrelaterede risici.

”Vores daglige kontakt med titusindvis af leverandører verden over rummer både et stort ansvar og store muligheder. Vores partnerskab med CDP’s Supply Chain-program har hjulpet os med at etablere miljøpolitikker og gøre vores forsyningskæde mere bæredygtig, hvilket har styrket vores konkurrencefordel til en low-carbon-fremtid”, siger Responsible Sourcing Manager hos Microsoft, Tim Hopper.

Udover de 58 virksomheder, har CDP i rapporten også nærstuderet otte af verdens største økonomier (Brasilien, Kina, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, Storbritannien og USA) for at sammenligne leverandører i forhold til, hvor parate de er til at håndtere miljørisici.

Her fremhæver CDP Frankrig som den nation, hvor flest virksomheder (80 procent) har integreret klimaforandringerne i deres forretning, mens flest japanske selskaber (77 procent) har fastsat udledningsreduktionsmål.

Læs også: Australsk logistikgigant sparer 2,5 mio. ton CO2

CDP roser også de amerikanske virksomheder, der udgør en tredjedel af listen, for deres ‘We are Still In’-reaktion på Trump-regeringens farvel til Parisaftalen, mens det modsat halter for Brasilien, et land ”plaget af økonomisk og politisk usikkerhed”, hvor kun 21 procent af selskaberne har reduktionsmål, otte procent har målsætninger for vedvarende energi og blot seks procent af leverandørerne arbejder sammen med deres egne leverandører om klimaforandringstiltag.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere