19.03.2021  |  Produktion

Mulighederne for automation vokser med OnRobots nye gripper

Fremstillingsindustrien får endnu flere automationsmuligheder med et nyt produkt fra OnRobot i Odense. Den nye brugervenlige og dermed meget ”grydeklare” magnetiske, elektriske gripper MG10, udvider producentens sortiment af brugervenlige gribeværktøjer til industrirobotter og cobots.

Kadencen er høj i OnRobots udviklingsafdeling, som igen har haft travlt med at innovere inden sit felt, end of arm tooling til kollaborative robotapplikationer. Allerede to uger efter seneste produktlancering kan den kun seks år gamle virksomhed OnRobot nu præsentere sit produkt nummer 16 i rækken. 

Nyskabelsen hedder MG10, og der er tale om en alsidig, højtydende, brugervenlig magnetiske gripper. Den kan automatisere materialehåndtering, montageopgaver og maskinpasning i fremstillingsindustrien. I lighed med alle OnRobots andre produkter er MG10 fuldt kompatibel med alle større robotmærker via OnRobots interface One System Solution.

Læs også: Ny elektrisk vakuumgriber sparer dig 90 procent 

”Standard magnetiske gripperne er problematiske at bruge, fordi du for at kompensere for grippernes manglende funktionalitet er nødt til at lave manuelle justeringer, næsten hver gang du skifter til et nye emne eller en anden applikation,” siger Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot, i en pressemeddelelse. "OnRobots innovative MG10-gripper eliminerer alt det besvær og bøvl takket være dens justerbare kraftfunktioner, der gør det hurtigt og nemt at implementere præcise materialehåndteringsapplikationer"

Den nye MG10-griber er designet til at klare maskinpasning, montage og andre opgaver inden for materialehåndtering, som hidtil har krævet dyre og komplekse pneumatiske gribere at automatisere.

”Mens de pneumatiske løsninger kræver ekstern lufttilførsel, kabler og løbende vedligeholdelse, er MG10 et enkelt og intuitivt out of the box produkt, som er langt billigere at sætte i drift end dets pneumatiske pendant,” siger Enrico Krog Iversen.

Håndterer også vanskelige overflader

Derudover sørger MG10 for en præcis og sikker håndtering af emner med en grov, ujævn eller perforeret overflade, hvilket gør gripperen perfekt til en lang række applikationer inden for fremstillingsindustrien, herunder også bil- og flyproduktion.

”Eftersom industrien generelt bevæger sig i retning af lav volumen og stor produktvarians, er evnen til hurtigt at skifte mellem forskellige opsætninger ikke bare nyttig. Den er blevet helt essentiel. MG10 er den eneste magnetiske gripper på markedet, der er tilstrækkelig alsidig, intelligent og let at bruge, så den hurtigt kan omplaceres fra opgaver med maskinpasning til palletering af metalplader. Det er ”plug and produce” uden besvær,” fastslår Enrico Krog Iversen.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere