03.03.2021  |  SCM 4.0

Ny elektrisk vakuumgriber sparer dig 90 procent

Odenseanske OnRobot lancerer VGP20 – en helelektrisk vakuumgriber. VGP20 har en løfteevne på 20 kilo – som den eneste i verden. Samtidig gør den det muligt for virksomheder at spare 90 procent af omkostningerne sammenlignet med traditionelle pneumatiske gribere.

"Vores kunder efterspørger rentable, brugervenlige vakuumgribere, der kan løfte store, tunge og uhåndterlige emner, uanset hvor uregelmæssig og porøs en overflade de har. VGP20 kombinerer styrke intelligens og brugervenlighed, på en måde, der overtrumfer de dyre, komplekse pneumatiske gribere”, udtaler Enrico Krog Iversen, CEO hos OnRobot, i en pressemeddelelse om virksomhedens nyeste produkt.

Vakuumgriberen har en løfteevne på 20 kilo, og den er kompatibel med robotarme fra alle betydende robotproducenter og skaber dermed mange nye automationsmuligheder i produktionen af kosmetik, elektronik, medicin og fødevarer.

Læs også: På disse 5 måder optimerer cobots industrien

Derudover rummer VGP20 mange muligheder for at justere sugekopper og luftstrømme individuelt, så griberen kan bruges til at håndtere flere emner i forskellige former og størrelser. Denne funktionalitet kan eksempelvis tilpasse grebet efter applikationen, så eksempelvis et blidt greb bruges til at løfte skrøbelige emner, mens der kan vælges en mere håndfast stil til tunge papkasser.

Ligeledes betyder det, at kravene til emballagematerialet sænkes, når griberen meget lettere kan få fat om forskellige materialer. På den måde kan afsendere i højere grad tilvælge de tyndere, mere porøse papkvaliteter og lette transportposer i plast, som førhen skabte udfordringer for pneumatiske gribere.

”Effektiv emballering og palletering er afgørende for fremstillingsvirksomheder, webshops og logistikvirksomheder. Men mangel på arbejdskraft er vedvarende udfordring, og det er både monotont og fysisk belastende at udføre disse opgaver manuelt. Den kraftfulde og alsidige VGP20-griber gør det muligt for virksomheder at automatisere disse opgaver, så arbejdsmiljøet styrkes, mens den samlede produktivitet og kvalitet forbedres”, siger Enrico Krog Iversen.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere