MiR vokser eksplosivt og vinder Gazelle-pris for det

For sin ”aldeles imponerende vækst” vinder MiR Fremstillingsprisen ved Børsens årlige Gazelle-kåring. MiR udgør toppen af Danmarks vækstelite med en vækst på 1246% og en placering som den 7. hurtigst voksende virksomhed i dansk erhvervsliv.

Mobile Industrial Robots blev stiftet i 2013. Foto: MiR.

31.12.2020

SCM.dk

”Årets fremstillingsgazelle har haft en eksplosiv og aldeles imponerende vækst. De er vokset op i det fynske robotmiljø og har haft raketfart næsten uafbrudt siden starten. Virksomheden er et symbol på den stærke globale megatrend industri 4.0, hvor digitalisering smelter sammen med den tunge industri. Deres robotter til intern transport har bragt revolutionerende innovation til markedet”, siger Niels Lunde, chefredaktør på Dagbladet Børsen, om odenseanske MiR.

Det er kun syv år siden, Mobile Industrial Robots blev stiftet. Alligevel er virksomheden i dag den førende producent af selvkørende og samarbejdende mobile robotter på det globale marked. MiR er til stede i 55 lande.

”Vi er firstmovers. Vi har spottet et behov i markedet for den slags produkter, som vi laver. Før vi var der, var der ikke nogen, der har lavet den slags produkter. Og potentialet for vores produkter er kolossalt stort, så selvom vi er blevet 220 mand nu og har en omsætning på over 300 mio. kr., er vi stadigvæk på begynderstadiet vækstmæssigt”, konstaterer President i MiR, Søren E. Nielsen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Med 24 nye ansatte skal MiR imødekomme logistikefterspørgsel

MiRs robotproduktion foregår i Danmark, og tidligere i år løftede virksomheden sløret for store ambitioner og konkrete investeringer i øget produktion på dansk jord. Her er virksomheden gået sammen med en anden robotvirksomhed om at skabe en 32.000 kvadratmeter stor hub med fokus på innovation og produktion afkollaborative robotter, dvs. robotter designet til menneskelig interaktion.

”At vinde Fremstillingsprisen er et kæmpe skulderklap fra omverdenen til vores drøngode medarbejdere, og det kan vi bruge til at skyde et ekstra skud gejst ind i medarbejderstaben”, siger MiRs topchef.

MiR-robotterne har for længst bevist deres værd, og tusinder kører nu rundt i den globale industri og automatiser deerer intern transport. MiR har dermed på rekordtid skabt et helt nyt marked.

Læs også: Universal Robots sælger cobot nummer 50.000

”MiRs robotter er en succes, fordi de har den rigtige pris og er brugervenlige og nemme at komme i gang med. Jo mere effektiv fremstillingsindustrien er, jo billigere bliver det at fremstille noget, og det kommer os alle sammen til gavn”, siger MiRs topchef.

MiR er ejet af den førende leverandør af automatiseret testudstyr, amerikanske Teradyne, som også ejer danske Universal Robots. MiR’s globale stab tæller 220 medarbejdere fordelt på afdelinger i Danmark, USA, Singapore, Spanien, Kina, Japan og Tyskland.

Børsens Gazelle-jury består af Kim Fausing, adm. direktør i Danfoss, Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, og Niels Lunde, chefredaktør på Dagbladet Børsen.

- KCP

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

19.02.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

18.02.2025SCM.dk

7 ud af 10 forbrugere vil købe mere klimavenligt i fremtiden

17.02.2025SCM.dk

Ubalance i indtægter og udgifter presser klimainvesteringer

14.02.2025SCM.dk

Boehringer Ingelheims fabrik viser vejen mod CO2-neutralitet

12.02.2025GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Gør det komplekse arbejde med dine emballagedata nemmere

10.02.2025SCM.dk

Klimasvigt uden konsekvenser: Virksomheder slipper for ansvar

10.02.2025SCM.dk

Ny industrioverenskomst: Højere løn, bedre rettigheder og øget fleksibilitet for familieliv

07.02.2025SCM.dk

Stor usikkerhed om Danmarks klimamål i 2030

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online