Mere sult på nye forretningsmodeller, tak

Globaliseringen er ikke noget, der går væk igen. Den er kommet for at blive og er i dag et vilkår for at drive forretning. Men hvordan gør man, og hvilke konsekvenser har globaliseringen for din forretningsmodel? Sådan lød optakten til et seminar.

22.01.2013

SCM.dk

”Royal Copenhagen er et glimrende billede på, at vi er pisket til at forholde os nuanceret og analytisk til de muligheder og trusler, globaliseringen opstiller”, fortæller professor Torben Pedersen, CBS. Foto: Royal Copenhagen. .

Det er helt afgørende at kaste sig ud i den erkendelsesproces, der ligger i at gå fra internationale til globale forretningsmodeller. Fra at fokusere på internationalisering af salg og service samt forskellighed i kulturen til at etablere virksomheds-/netværkssystemer, der ikke skeler til grænser og nationale tilhørsforhold. Det er ikke nemt og indebærer behandling af mange svære spørgsmål og vanskelige valg.

Men giver også en række muligheder, hvis man gør det rigtigt. Den erkendelsesproces vil seminarrækken ”Fra internationale til globale forretningsmodeller” arrangeret af Institut for Strategi og Globalisering, CBS og Valcon hjælpe på vej.

Made in Thailand
Seminar nummer to i rækken blev afholdt den 30. oktober 2012 i Den Kongelige Porcelænsfabriks tidligere råvarelager, der i dag er overtaget af CBS. Siden 1775 har porcelænsfabrikken, som i dag hedder Royal Copenhagen, fremstillet porcelæn i alle afskygninger, fra tallerkener og kopper til juleplatter og figurer. For mange er virksomheden, på linje med Carlsberg og Lego, noget af det mest danske, vi har.

Men finanskrisen ramte i 2009 Royal Copenhagen hårdt med et underskud på knap 113 millioner kroner, hvilket satte yderligere skub i udflytningen af produktionen. Allerede i 2004 startede Royal Copenhagen en fabrik op nord for Bangkok i Thailand, og i juni næste år vil udflytningen fra fabrikken i Glostrup til den thailandske fabrik være fuldt indfaset. Dermed vil der være en snes timelønnede tilbage på dansk jord, der skal producere Flora Danica-stellet og fungere som kompetencemedarbejdere, der lærer thaierne op i det gamle håndværk.

Læs også: Royal Copenhagen minimerer underskuddet

Kræver opmærksomhed
”Royal Copenhagen er et glimrende billede på i, hvor høj grad og hvor hurtigt globaliseringen påvirker vores forretningsmodeller, og at vi er pisket til at forholde os meget nuanceret og analytisk til de muligheder og trusler, udviklingen opstiller”, fortæller professor Torben Pedersen fra CBS som optakt til seminaret.

Mere sult, tak
”Vi ønsker med dette seminar at skubbe lidt til debatten om, hvordan danske virksomheder skal skabe gode forretninger i den nye globale verden. Vi tror ikke på, at der findes én løsning for alle, der er den rette. Men vi oplever, at der mangler lidt sult og gå-på-mod i dansk erhvervsliv i forhold til at dykke dybere ned i mulighederne i nye globale forretningsmodeller. Det er tid til at tænke nyt, og det ”nye” vil sikkert være forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Det vil vi gerne hjælpe på vej”, fortæller director Einar Scholte fra Valcon.

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

21.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

ESG i praksis – bæredygtighed gennem hele produktets livscyklus

21.02.2025SCM.dk

Salg/marketing og supply chain finder melodien

20.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Sustainability reporting from the soil of Iceland

19.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Nye muligheder med nye krav og standarder

18.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

BV Talks - Om Bæredygtighed

17.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

17.02.2025Slimstock Nordic

Sponseret

Supply Chain Club 2025

14.02.2025SCM.dk

Truslen om globalt toldkaos ryster forsyningskæder

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online