Mere sult på nye forretningsmodeller, tak

Globaliseringen er ikke noget, der går væk igen. Den er kommet for at blive og er i dag et vilkår for at drive forretning. Men hvordan gør man, og hvilke konsekvenser har globaliseringen for din forretningsmodel? Sådan lød optakten til et seminar.

22.01.2013

SCM.dk

”Royal Copenhagen er et glimrende billede på, at vi er pisket til at forholde os nuanceret og analytisk til de muligheder og trusler, globaliseringen opstiller”, fortæller professor Torben Pedersen, CBS. Foto: Royal Copenhagen. .

Det er helt afgørende at kaste sig ud i den erkendelsesproces, der ligger i at gå fra internationale til globale forretningsmodeller. Fra at fokusere på internationalisering af salg og service samt forskellighed i kulturen til at etablere virksomheds-/netværkssystemer, der ikke skeler til grænser og nationale tilhørsforhold. Det er ikke nemt og indebærer behandling af mange svære spørgsmål og vanskelige valg.

Men giver også en række muligheder, hvis man gør det rigtigt. Den erkendelsesproces vil seminarrækken ”Fra internationale til globale forretningsmodeller” arrangeret af Institut for Strategi og Globalisering, CBS og Valcon hjælpe på vej.

Made in Thailand
Seminar nummer to i rækken blev afholdt den 30. oktober 2012 i Den Kongelige Porcelænsfabriks tidligere råvarelager, der i dag er overtaget af CBS. Siden 1775 har porcelænsfabrikken, som i dag hedder Royal Copenhagen, fremstillet porcelæn i alle afskygninger, fra tallerkener og kopper til juleplatter og figurer. For mange er virksomheden, på linje med Carlsberg og Lego, noget af det mest danske, vi har.

Men finanskrisen ramte i 2009 Royal Copenhagen hårdt med et underskud på knap 113 millioner kroner, hvilket satte yderligere skub i udflytningen af produktionen. Allerede i 2004 startede Royal Copenhagen en fabrik op nord for Bangkok i Thailand, og i juni næste år vil udflytningen fra fabrikken i Glostrup til den thailandske fabrik være fuldt indfaset. Dermed vil der være en snes timelønnede tilbage på dansk jord, der skal producere Flora Danica-stellet og fungere som kompetencemedarbejdere, der lærer thaierne op i det gamle håndværk.

Læs også: Royal Copenhagen minimerer underskuddet

Kræver opmærksomhed
”Royal Copenhagen er et glimrende billede på i, hvor høj grad og hvor hurtigt globaliseringen påvirker vores forretningsmodeller, og at vi er pisket til at forholde os meget nuanceret og analytisk til de muligheder og trusler, udviklingen opstiller”, fortæller professor Torben Pedersen fra CBS som optakt til seminaret.

Mere sult, tak
”Vi ønsker med dette seminar at skubbe lidt til debatten om, hvordan danske virksomheder skal skabe gode forretninger i den nye globale verden. Vi tror ikke på, at der findes én løsning for alle, der er den rette. Men vi oplever, at der mangler lidt sult og gå-på-mod i dansk erhvervsliv i forhold til at dykke dybere ned i mulighederne i nye globale forretningsmodeller. Det er tid til at tænke nyt, og det ”nye” vil sikkert være forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Det vil vi gerne hjælpe på vej”, fortæller director Einar Scholte fra Valcon.

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online